Eerste groep paarden vind nieuwe wei

Eerste groep paarden vind nieuwe wei

Sinds eind februari is de Dierenbescherming in samenwerking met de Rijksoverheid begonnen met bemiddeling om paarden en pony’s na mishandeling of verwaarlozing te herplaatsen en ze zo een tweede kans te geven. En met succes want de eerste groep van 15 dieren heeft inmiddels via de rubriek ‘Zoek een weidedier’ op de website ikzoekbaas.nl een nieuwe wei gevonden.

De belangstelling om ‘beschadigde’ dieren op te vangen en een fijn plekje in de wei te geven is gelukkig groot. Zo groot zelfs dat het gelukt is om de groep van 15 paarden en pony’s waar mee gestart is, allemaal bij particulieren onder te brengen. De bemiddeling van de Dierenbescherming bestaat onder andere uit het controleren van de nieuwe wei en een goed gesprek met de mensen die een of meerdere dieren willen opvangen. Dit om er zeker van te zijn dat de dieren nu echt goed terecht komen. Ook na plaatsing houdt de dierenwelzijnsorganisatie contact met de nieuwe eigenaren om te volgen hoe het gaat.

Jaarlijks worden zo’n 200 paarden en pony’s na verwaarlozing of mishandeling weggehaald bij hun eigenaren. Ze worden in bewaring genomen en elders ondergebracht totdat de zaak door Justitie is afgehandeld. Door hun voorgeschiedenis functioneren deze dieren niet altijd meer optimaal, waardoor ze niet meer via de ‘normale’ kanalen kunnen worden herplaatst. Deze dieren krijgen een tweede kans via de website ikzoekbaas.nl. Onder het kopje ‘Zoek een weidedier’ is te zien welke dieren er op dit moment op zoek zijn naar een nieuwe wei. Belangstellenden kunnen zich vervolgens aanmelden via een mailformulier. Het is ook mogelijk om automatisch bericht te krijgen als er nieuwe weidedieren op de site worden geplaatst.

Hoefslag/Dierenbescherming

Reacties