Eerste Grand Prix zege voor Grand Slam VDL

Eerste Grand Prix zege voor Grand Slam VDL

Grand Slam VDL
Alex David Gill - Grand Slam VDL

De KWPN-goedgekeurde hengst Grand Slam VDL liet zijn kwaliteiten zien tijdens de eerste editie van Jumping Zwolle. Onder het zadel van Alex David Gill won hij de 1.40m CSI1* Grand Prix.

In de IJsselhallen Prize bleven afgelopen weekend vijf combinaties foutloos in het basisparcous, slechts twee wisten dit te herhalen in de barrage. Alex David Gill, rijdend voor stal Marcel de Boer, noteerde de snelste tijd met Grand Slam VDL (v. Cardento) van de VDL Stud.

‘Hij is een beetje een laatbloeier’

De familie Van de Lageweg leidt de internationale hengstenhouderij, fokkerij en sportstal VDL Stud. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan zeshonderd paarden met vestigingen in Weidum, Jorwert, Deinum en Coevorden. Wiebe-Yde van de Lageweg is één van de drie broers die samen met vader en oprichter Wiepke van de Lageweg het bedrijf runt. ‘Hij sprong alle dagen top, hij was drie keer foutloos,’ reageert Wiebe-Yde van de Lageweg. ‘Grand Slam VDL werd eerst getraind door Lennard de Boer, die in april dit jaar de overstap maakte naar BWG Stables.’

‘Daarna heeft Alex de hengst overgenomen, dat klikte direct heel goed. Afgelopen zomer eindigde de combinatie op de achtste plaats in de Blom Cup. Daarvoor presteerde Grand Slam al goed bij de 6-jarigen. Grand Slam is een beetje een laatbloeier, maar nu hij als 7-jarige op 1.40m niveau springt, ligt hij weer helemaal op schema. Hij springt bijna altijd nul en heeft afgelopen jaar veel opvallende nakomelingen laten zien. We hebben goede hoop voor de toekomst van sport en fokkerij van Grand Slam!’ sluit Wiebe-Yde van de Lageweg enthousiast af.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties