Eerste 10 voor Mount St John Freestyle

Eerste 10 voor Mount St John Freestyle

Charlotte Dujardin - Mount St John Freestyle CDI Zeeland Outdoor 2018 © DigiShots

Het was zeker nog niet perfect, de Grand Prix Special van Charlotte Dujardin met Mount St John Freestyle in Bolesworth. De combinatie kwam zojuist de ring uit met een score van 80,362% op deze driesterren wedstrijd, voor hun eerste Special ooit.

Zo miste de negenjarige merrie -net als in de GP- een wissel, in de serie om de twee. In de laatste middenlijn waren de overgangen passage-piaffe-passage niet helemaal vlekkeloos, dus ook voor dat onderdeel geen hoge cijfers. Maar verder regende het achten en negens, en één uitgestrekte draf leverde zelfs een 10 op, bij het Britse jurylid. En dan kom je alsnog aan een 80%-score.

Classic Briolinca

De rubriek is nog bezig, maar we kunnen veilig stellen dat Dujardin opnieuw een overwinning aan haar smetteloze wedstrijdserie met de dochter van Fidermark van stoeterij Mount St John van Emma Blundell. Ook een mooi resultaat was er voor Gareth Hughes met de twaalfjarige merrie Classic Briolinca (Trento B x Royal Dance). Dit duo behaalde een unanieme tweede plek, met 75,383%.

Florentina

Dujardin zette eerder in Bolesworth al overwinningen op haar naam met Florentina (KWPN, v. Vivaldi), die eerst de Prix St. Georges won met 75,235%, en later de Inter I-kür op muziek, met 80,375%. Met River Rise Escarla werd ze tweede in de PSG (72,647%). Bij de zesjarigen reed ze Hawtins San Floriana (San Amour x Florestan) naar de zege, met ruim 86 punten.

Carl Hester zien we later vandaag in actie. Hij koos voor de Kür op muziek voor Hawtins Delicato.

Protocol van de GPS van Charlotte Dujardin met Mount St John Freestyle.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties