Edward Gal prolongeert Nederlandse titel met Glock’s Zonik N.O.P.

Edward Gal prolongeert Nederlandse titel met Glock’s Zonik N.O.P.

0 2755
Edward Gal - Glock's Zonik N.O.P. NK Dressuur 2019 © DigiShots

Een fantastische comeback voor Glock’s Zonik N.O.P. (v.Blue Hors Zack)! Net als in 2017 én in 2018 wint de hengst het Nederlands Kampioenschap Senioren. Edward Gal en Zonik scoorden vandaag 83,925% in hun kür op muziek.

Prijswinnaars

Met een overwinning in zowel de Grand Prix als de kür kon Gal de overwinning niet meer ontgaan. Zonik excelleerde, zoals we van hem gewend zijn, in alle onderdelen van de kür. Het podium is na de Grand Prix niet meer gewijzigd, net als vrijdag werd Hans Peter Minderhoud tweede. Hij scoorde 81,300% voor zijn kür met Glock’s Dream Boy N.O.P. (v.Vivaldi). Apache (v.UB40) liep onder Emmelie Scholtens wederom naar een derde plek en een bronzen medaille met een score van 80,250%. Anne Meulendijks liet dit weekend zien de aansluiting bij de top gevonden te hebben, ze werd in het zadel van haar MDH Avanti N.O.P. vierde in het kampioenschap met 79,100%. Diederik van Silfhout werd vijfde met Expression N.O.P. (v.Vivaldi), net voor Marlies van Baalen en Ben Johnson (v.Johnson).

Het klopte allemaal

“Ieder kampioenschap is anders, vandaag heb ik voor het eerst ook lekker gereden”, licht Gal toe. “In het begin was dat met Zonik best nog wel eens moeilijk, nu begint het allemaal aan elkaar te komen. Het voelt veel makkelijker aan. In de Grand Prix moest ik nog een beetje zoeken omdat hij veel anders liep dan eerst, nu is hij veel losser en makkelijker. Vandaag klopte het allemaal, maar klopte de muziek niet meer. Daar moet ik wat aan doen, maar dat is makkelijk op te lossen! Zonik krijgt een korte vakantie en dan gaan we trainen voor Geesteren, de observatie eind juni. Dat is een belangrijk meetmoment voor ons, we gaan daar naartoe met het oog op het EK in Rotterdam. We willen met een sterk team van start komen en het liefst een medaille halen, ik denk dat we goed op weg zijn!”

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Zie ook: NK Dressuur I GP-winst voor Edward Gal tijdens comeback met Glock’s Zonik N.O.P.

Bron: Hoefslag

Reacties