Eddy de Wolff van Westerrode: “Er wordt veel geïnvesteerd in kennis”

Eddy de Wolff van Westerrode: “Er wordt veel geïnvesteerd in kennis”

Het CHIO Rotterdam sprak met Eddy de Wolff van Westerrode voor de rubriek ‘Toppers over 71 jaar CHIO Rotterdam’. Ongeveer 45 jaar geleden kwam hij voor de eerste keer op het CHIO als bezoeker. Hij was toen instructeur bij RV De Slotruiters in Abcoude. Hij vertelt “In 1980 reed ik voor de eerste keer in Rotterdam, met de hengst Monarch in de lichte tour”.

Olympische Spelen

“Een speciaal moment vond ik dat ik als jurylid toen ik mocht jureren op de laatste Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Er zijn geen combinaties die ik speciaal wil noemen. Ik vind alle goede combinaties goed en daar zit voor mij weinig verschil tussen”.

Las Vegas

“Gezien mijn leeftijd mag ik geen Olympische Spelen meer jureren, maar ik heb nog wel plaatsen in de wereld waar ik graag heen zou willen. Niet speciaal omdat er een groot concours is, maar om de plaats. Komende zomer heb ik bijvoorbeeld Windsor in mijn agenda staan en daar zie ik naar uit, daar ben ik nog nooit geweest. Wat ik heel jammer vind, is dat door Corona de wereldbekerfinale in Las Vegas vorig jaar afgelast werd, daar had ik ook mogen jureren en was ik ook nog nooit geweest”.

Jeugdtop

“De ruiters die in de jeugdtop rijden, rijden momenteel niet een beetje goed, maar heel erg goed ! Er wordt veel geïnvesteerd in kennis en paarden in Nederland en dat betaalt zich duidelijk uit, het niveau is zooooo hoog! Voorheen heb ik regelmatig gedacht ik trek een paard uit de stal en win van ze, maar dit jaar zeker niet”.

Allround sport

“Ik ben over het algemeen heel rustig. Maar ik kan ook nerveus zijn voor een grote wedstrijd. Het is zo belangrijk voor de ruiters, ze doen er alles voor, daar kan ik nerveus voor zijn, een gezonde wedstrijdspanning zullen we maar zeggen. Ik kijk dan ook altijd met spanning naar de eerste uitslagen. Het is ontzettend fijn als na een paar ruiters blijkt dat we op één lijn zitten. Verder ben ik niet zo extreem. Ik vind het fijn dat de paardensport zo all round is”.

Bron: CHIO

Foto: Remco Veurink

Reacties