Easter fan de Groenesteegh dagtopper op 3e selectiewedstrijd Young Friesian Dressage Competitie

Easter fan de Groenesteegh dagtopper op 3e selectiewedstrijd Young Friesian Dressage Competitie

Epke 474 hier op de KFPS Hengstenkeuring 2018, gaf de winnaar bij zoel de zes- als de zevenjarigen © DigiShots

Met 80,8% haalde Ilona Goris met Easter fan de Groenesteegh (v. Alwin 469) de hoogste score tijdens de derde selectie dag van de Young Friesian Dressage Competitie op zaterdag 8 mei in Tolbert. Ilona en Easter kwamen aan de start bij de vierjarigen. Bij de vijfjarigen won Marijke Boelen met KFPS stamboekhengst Arent 515 (v. Jouwe 485) met 78,4%. De vierde en laatste selectieronde van deze competitie voor jonge Friese dressuurpaarden zal plaatsvinden op zaterdag 29 mei, waarna op dezelfde dag ook de finale gereden gaat worden.

40 vierjarigen

Een kleine 40 combinaties kwamen aan de start bij de vierjarigen, waaronder een aantal paarden die het afgelopen jaar ook bij de voorrijdagen voor het Centraal Onderzoek te bewonderen waren. Zoals Easter fan de Groenesteegh. En bijvoorbeeld ook Fryso 518, die het uiteindelijk schopte tot KFPS stamboekhengst. Met Hennie Roffel in het zadel haalde de zoon van Hessel 480 een score van 79,2%. Dat leverde een tweede plaats op, net als in de vorige selectieronde. Op de derde plaats de Kroonmerrie en winnaar van de Friesian Talent Cup Femke van ’t Grupje die met Demi van Nuys 77,6% liet noteren.

Drie maal Jouwe 485 bij de eerste vijf

De stamboekhengsten waren weer rijkelijk vertegenwoordigd bij de vijfjarigen. Met 78,4% won Marijke Boelen met Arent 515 (v. Jouwe 485), vlak voor Leonie Evink met Arne fan Wylgster Pragt (v. Jehannes 484). De derde plaats was voor Miranda Venema-Niemarkt met Adam van de Noeste Hoeve (v. Tsjalle 454) met 76,80%. Op plaats vier eindigde Jouwe 485-zoon Boet 516 met 76,6% onder Sabine van de Loenhorst.  Auke (v. Jouwe 485) werd met Kenna Bakkker vijfde na een score van 74%.

Wilhelmus met voorsprong

Bij de zesjarigen was het Susan Wind die met Wilhelmus SW (v. Epke 4949) met 75,2% de zege pakte. Hennie Roffel en Heuker BV’s Willem (v. Hette 481) werden tweede met 72,6% en dezelfde score was er voor Mellanie Welles met William fan Stal Sibma (v. Tsjalke 397).

Sterke rubriek zevenjarigen

Bij de zevenjarigen verschenen acht paarden in de ring. Bennie en Tizian (v. Epke 474) wonnen, maar ze werden op de hielen gezeten door de nummers twee en drie. Tweede werd Harmina Holwerda die met Vigo van de Wietze (v. Jasper 366) in de Z1-proef 78,2% liet noteren. Op de derde plek kwam Isabelle Vroomans met de enige merrie in deze rubriek: Vajen (v. Tymon 456) haalde een score van 77,8%.

Klik hier voor de volledige uitslag van deze derde selectiewedstrijd.

Bron: Phryso

Reacties