Dynamo van Broekhoven WF veilingtopper eerste online Horse Auction Belgium

Dynamo van Broekhoven WF veilingtopper eerste online Horse Auction Belgium

Dynamo van Broekhoven WF

Een succes. Zo kan het team van Horse Auction Belgium deze allereerste online editie van hun toch al bekende veiling beschrijven. De veiling neemt wereldwijd aan populariteit en reputatie toe.

Jonge paarden

Het team was enthousiast om de online paardenveilingwereld te betreden en de kans te krijgen het reeds groeiende netwerk van klanten uit te breiden. Het harde werk dat is geïnvesteerd om dit evenement mogelijk te maken, zorgde ervoor dat klanten van verschillende continenten van 26 juni tot 29 juni 2020 bij elkaar kwamen. Zij kregen de kans om enkele jonge paarden van topkwaliteit aan te kopen.

Verbluffend resultaat

De veiling verliep vlot zonder technische problemen en alle geregistreerde gebruikers konden hun biedingen zonder problemen uitbrengen. Op de laatste veilingdag ging het vrij snel en het resultaat was verbluffend. De gemiddelde prijs voor de 2, 3 en 4 jaar oude paarden was €19.210,53, terwijl de gemiddelde prijs voor de veulens €10.200 was. De veilingtopper van de avond was De Flor 111 Z-zoon Dynamo van Broekhoven WF, die voor een bedrag van €42.000 naar het Verenigd Koninkrijk vertrekt. Deze ruin is een halfbroer van het 1.60m-paard Love Affair.

Wereldwijd

Er waren bieders van over de hele wereld. Zo werd de driejarige Mexico (v.In Between) voor € 40.000 verkocht naar Colombia, Udarco van Overis-dochter Range Rover voor €24.000 naar Mexico en bleef Maghana (v.Plot Blue) in België voor een bedrag van € 20.000. De organisatie is tevreden met deze wereldwijde opkomst van klanten. Slechts vier paarden blijven in België, vijf werden er verkocht naar het Verenigd Konkinkrijk en twee naar Mexico. Daarnaast waren er kopers uit de Verenigde Staten, Polen, Ierland, Frankrijk, Italië en Zuid-Afrika.

Het team van Horse Auction Belgium bedankt hun klanten, verkopers en iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt. Ze kijken uit naar de toekomst en de volgende online veiling

Bron: Horse Auction Belgium

Reacties