Dylano-zoon Lakei PVK slaagt voor alternatieve IBOP

Dylano-zoon Lakei PVK slaagt voor alternatieve IBOP

0 86
Dylano
Mark de Groot - Dylano Oregon Trofee KWPN Hengstenkeuring 2016 © DigiShots

Zaterdagmiddag vond op het KWPN-centrum de na- en herkeuring plaats voor verschillende fokrichtingen en de alternatieve IBOP voor de tuigpaarden.

Voorlopig keur

Tien merries werden beoordeeld dor de jury. De modulaire herkeuring, waarbij alleen het vrijspringen en/of vrijbewegen opnieuw wordt beoordeeld, kende twee deelnemers. De dressuurmerrie werd ster verklaard en de springmerrie voorlopig keur.

Ster

Op de volledige herkeuring, uitgevoerd door een ander juryteam dan op de oorspronkelijke keuring, kregen één merries opnieuw bovenbalkcijfers. Deze merrie is opgenomen in het stamboek. De Gelderse merrie werd ster verklaard. Ook beide tuigpaardmerries die naar Ermelo kwamen voor de herkeuring hebben het sterpredicaat ontvangen. Via de nakeuring werden vier merries aangeboden, er werden geen merries bevorderd.

Lakei PVK

Twee tuigpaarden namen deel aan de alternatieve IBOP, één daarvan wist hiervoor te slagen. Dylano-zoon Lakei PVK slaagde voor de tweede keer voor zijn alternatieve IBOP en heeft daarmee zijn IBOP-predicaat behaald.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties