Dutch Youngster Festival en Outdoor Wierden gaan door

Dutch Youngster Festival en Outdoor Wierden gaan door

Jersey Kuijpers met JK Horsetrucks Commanchi tijdens het Dutch Youngster Festival in Wierden

De gemeente Wierden en de Veiligheidsregio Twente heeft groen licht gegeven om het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden dit jaar door te laten gaan. De evenementen staan eind mei en begin juni op de planning.

“Mede door toezeggingen van onze trouwe sponsors en ondanks de strenge regels in verband met het coronavirus, kiezen we er toch voor de inschrijving voor beide concoursen te openen”, vertelt Voorzitter Ruben Hofman. “Vorig jaar is bewezen dat het organiseren van een dergelijk evenement op een veilige manier kan. Dat heeft natuurlijk meegespeeld in de beslissing om ervoor te gaan.”

“Onze accommodatie De Vossenbos krijgt twee weken lang de status van topsportlocatie. Daarmee voldoen we aan de eisen van de FEI en de geldende regels van de overheid.”

Voorbereiding

Het Dutch Youngster Festival biedt een van de laatste testcases voor het EK jeugd voor de jonge ruiters. Outdoor Wierden, dat van 2 tot en met 6 juni plaatsvindt, biedt senioren de kans zich op het niveau van een CSI1* en CSI2* te meten met (inter)nationale concurrenten. Daarnaast kan het worden gezien als een mogelijkheid om de paarden weer naar het absolute topniveau toe te werken.

“Uiteraard zullen we allerlei extra maatregelen treffen om deze wedstrijden volgens de geldende protocollen goed te laten verlopen. Stiekem hopen we natuurlijk dat we kunnen meeliften op de regels die momenteel voor de terrassen gelden. We beseffen dat we hebben te dealen met veel onvoorziene kosten, maar we willen hier met elkaar de schouders onder zetten.”

“Het is ons veel waard voor de sport te blijven gaan. Met elkaar zijn we blij, optimistisch en enthousiast om de topsport in Oost-Nederland te kunnen blijven aanbieden.”

Alle rubrieken zijn overigens live te volgen via de livestream op ClipMyHorse.tv

 

Bron: Persbericht

Foto: Wendy Scholten

Reacties