Wereldbekerdebuut Anne Meulendijks tijdens The Dutch Masters

Wereldbekerdebuut Anne Meulendijks tijdens The Dutch Masters

Anne Meulendijk - MDH Avanti
Anne Meulendijks - MDH Avanti Indoor Brabant 2017 © DigiShots

Van 8 tot en met 11 maart wordt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch The Dutch Masters, voorheen bekend als Indoor Brabant, verreden. KNHS Talent van het Jaar 2017 Anne Meulendijks maakt met MDH Avanti N.O.P. dankzij een wildcard haar debuut in de wereldbeker.

Hoogtepunt voor de dressuurliefhebbers is de kür op muziek van de FEI-wereldbekerwedstrijd op zaterdagmiddag.

Laatste kans

Voor de dressuurruiters is deze wereldbekerkwalificatie de laatste kans om punten te verdienen voor de finale die in april in Parijs verreden wordt. Voor Nederland zijn Madeleine Witte-Vrees en Edward Gal nog in de strijd om een finaleplaats te bemachtigen. Gal start in Den Bosch zijn Glock’s Zonik N.O.P., Witte-Vrees rijdt haar voshengst Cennin.

Ook Hans Peter Minderhoud (Zanardi), Diederik van Silfhout (Four Seasons 19), Patrick van der Meer (Zippo) en Emmelie Scholtens (Apache) komen tijdens The Dutch Masters in actie.
In de pauze van de kür op muziek op zaterdagmiddag wordt het nieuwe KNHS Talententeam gepresenteerd.

Rolex Grand Slam of Show Jumping

Voor de springruiters is The Dutch Masters een van de vier evenementen die deel uitmaken van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, samen met CHI Genève, CSIO Spruce Meadows Masters en CHIO Aken.

De Rolex Grand Prix is op zondagmiddag de spectaculaire afsluiter van het concours. Voor Nederland komen onder meer Jeroen Dubbeldam, Leopold van Asten, Marc Houtzager, Harrie Smolders en Jur Vrieling aan de start.

Op zaterdagavond wordt Ruiter van het Jaar Harrie Smolders in de spotlights gezet.

Para-dressuur

Op donderdagavond neemt de paradressuur een belangrijke plaats in op het programma. Naast diverse clinics staat er ook een kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy op het programma.

Gerrit Jan Swinkels Hal

Tijdens The Dutch Masters wordt dit jaar de ‘Gerrit Jan Swinkels Hal’ in gebruik genomen. Dit U-vormige middenterrein is nu overkapt met een lichtdoorlatend dak en doet nu dienst als de centrale entree en ontmoetingsruimte. De ha is een eerbetoon aan de drijvende kracht achter Indoor Brabant die in 2015 op 67-jarige leeftijd overleed.
Website: www.thedutchmasters.com
Bron: KNHS

 

Reacties