Dutch Dressage Stars: “Ik kan alleen maar hopen op net zulke kwaliteitsvolle...

Dutch Dressage Stars: “Ik kan alleen maar hopen op net zulke kwaliteitsvolle paarden”

Zinzi (v. Zonik) ©Dutch Dressage Stars

Afgelopen zaterdag om 20:00 is de online veiling van de Dutch Dressage Stars gesloten. Op alle drie de paarden is flink geboden en komende week vertrekt King Utopia (v. Charmeur) al naar zijn nieuwe eigenaar. Zinzi (v. Zonik) vertrekt naar België, en Lexus O (v. Fürstenball) blijft lekker in zijn stal staan, hij is gekocht door stalamazone Emma Laarkamp. 

Goede groep

Nikay van Duren, één van de drie oprichters van de veiling vertelt over afgelopen editie: “In principe is het heel goed verlopen.  Het was dit keer iets moeilijker om zulke goede paarden gevonden te krijgen en daardoor hadden we iets minder voorbereidingstijd. Uiteindelijk hebben we een hele goede groep paarden gevonden met over het geheel misschien nog wel iets meer kwaliteit dan de vorige keer.”

Snel vertrek

King utopia, de vijfjarige ruin van Charmeur vertrekt eind deze week al naar Rusland. Diederik van Silfhout, mede oprichter van de veiling, vertelde eerder nog: “Voor veel mensen is hij nu misschien niet de opvallendste van de drie, maar op de lange termijn is hij één van de betere. Ik denk dat we later zeker nog wat hem gaan horen!” Van Duren is het met hem eens. “Ik denk dat die mensen een heel fijn paard aan hem hebben en dat ze er ongelofelijk gelukkig mee worden.”

Spannend

De enige merrie uit het trio, Zinzi, gaat naar België. “Dat was wel even spannend”, lacht Van Duren. “Een Belgisch meisje en een Engelse man hadden allebei veel interesse, maar uiteindelijk heeft zij hem toch kunnen kopen.” Volgens Van Silfhout is het het karakter van de merrie wat haar bijzonder maakt. “Bij haar kan je, ook op vreemd terrein, opstappen en wegrijden. Dat maakt haar bijzonder. Op stal is ze heel vriendelijk en rustig, gewoon een aanhankelijk en lief paard.” 

Lekker blijven staan

Eén paard hoeft niet zo ver te reizen naar zijn nieuwe huis. “Lexus O is gekocht door Emma Laarkamp, een amazone die bij ons rijdt. Zij gaf eigenlijk meteen al aan dat ze hem graag wilde hebben. Ze zei: “Als ik de mogelijkheid krijg, dan koop ik hem zelf!” Het is een paard met enorm veel kwaliteit. Dus zij was zielsgelukkig dat ze hem kon kopen. Hij blijft dus lekker staan.” Op Facebook schrijft Laarkamp: “Voor het eerst dat ik een paard heb die mij dit gevoel geeft. Het voelt als een once in a lifetime opportunity. Ik ben de gelukkigste persoon op aarde.”

Nieuwe zoektocht

“Nu moeten we weer op zoek naar drie, vier of vijf nieuwe paarden. Aankomende dinsdag hebben wij alweer de eerste nieuwe bezichtiging gepland staan voor de nieuwe collectie. We zouden het liefst half september de nieuwe editie starten, maar dan moeten we wel de goede paarden vinden. Lukt dat niet, dan moeten we het uitstellen richting eind september.”

Goede formule

Over eventuele veranderingen zegt Van Duren het volgende: “Ik denk dat deze formule heel goed staat. Er zijn altijd dingetjes die beter kunnen, bijvoorbeeld qua promotie, maar dat overleggen we en dan is het de volgende keer gewoon goed. We hebben een super team met alleen maar mensen die ontzettend gedreven zijn! Voor de volgende veiling kan ik alleen maar hopen dat we net zulke kwaliteitsvolle paarden gaan vinden”, besluit Van Duren enthousiast. 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Dutch Dressage Stars

 

Reacties