Den Dulk en Van der Horst verdedigen titels in Doha

Den Dulk en Van der Horst verdedigen titels in Doha

aangepast sporten paradressuur
Nicole den Dulk met Bubbles (Nederlands Kampioenschap Para Dressuur 2016).

Nicole den Dulk en Rixt van der Horst verschijnen deze week aan de start van de vijfde editie van de CHI van Al Shaqab in Doha, de hoofdstad van Qatar. Beide amazones verdedigen hun titel; Rixt van der Horst in de grade II, Den Dulk in de grade Ib.

De paarden zijn, getuige het filmpje dat Rixt van der Horst op haar facebookpagina plaatste, inmiddels in Qatar gearriveerd. Van der Horst nam Uniek N.O.P. mee, Den Dulk verschijnt aan de start met  Bubbles  (v. Fidertanz).

Het concours kent dit jaar een recordaantal deelnemers. In de aangepaste sport-rubrieken staan ook  Frank Hosmar (Alphaville N.O.P.), Lotte Krijnsen  (Zarienta),  Annemarieke Roling-Nobel (Doo Schufro) en Sanne Voets (Demantur) op de startlijst.

Reguliere sport

Ook Patrik Kittel komt zijn titels van vorig jaar in de oliestaat verdedigen. Toen won hij zowel de Grand Prix als de kür met Deja, die dit jaar weer naar Qatar is afgereisd. Carl Hester staat eveneens op de startlijst. De Brit zadelt de 16-jarige Wanadoo (v Wolkenstein II).

Voor Nederland verschijnt Danielle Heijkoop aan de start met Badari. Ook die heeft de reis goed doorstaan blikt uit een filmpje op haar Facebook-pagina.

Bekende springruiters die in Doha deelnemen zijn de Duitse aanvoerder van de wereldranglijst  Daniel Deusser, zijn als tweede geplaatste landgenoot Christian Ahlmann en de Fransman Simon Delestre. Maikel van der Vleuten zette VDL Groep Arera C en Vdl Groep Quatro op het vliegtuig.

Robert Hüsken doet voor Hoefslag verslag vanuit Doha.

Bron: alshaqabofficial en qf.org.qa

 

Reacties