Dujardin: ‘Verkoop Valegro is hartverscheurend’

Dujardin: ‘Verkoop Valegro is hartverscheurend’

0 493

Charlotte Dujardin laat aan de Britse krant The Evening Standard weten dat de verkoop van Valegro, het paard dat haar tweemaal naar Olympisch goud droeg, haar volledig aan het hart gaat.

Nog voor de Zomerspelen was al duidelijk dat zowel Valegro (v. Negro) als Uthopia (v. Metall) na het evenement te koop zouden staan. Er zou aan de paarden een prijskaartje van ruim 20 miljoen Britse pond hangen, waarbij een lid van de Arabische koninklijke familie vooraan in de rij staat om beide dieren aan te schaffen.

“Dit paard heeft me enorm veel gebracht en ik zal hem nooit genoeg kunnen bedanken. Deze verkoop doet vooral pijn omdat hij ook nog mijn beste vriend is. Hoe hartverscheurend het ook is, ik wist dat dit zou gebeuren. Dat maakt het alleen niet makkelijker. Het zal verschrikkelijk moeilijk worden een vervanger voor hem te vinden,” aldus Charlotte.

Collega en trainer Carl Hester heeft beide paarden voor een gedeelte in eigendom. Ook voor hem was het een harde beslissing: “Dit is het moeilijkste jaar uit mijn leven. Ik heb beide paarden al vanaf jonge leeftijd op stal en ben daarom extra emotioneel dat ze nu verkocht worden.”

Dujardin heeft haar hoop inmiddels gevestigd op haar jonge paarden, waaronder de achtjarige Don Archie (v. Dimaggio), die de Lichte Tour inmiddels doorlopen heeft en wordt voorbereid op het zwaardere werk. De amazone komt dit weekeinde met Tatler (v. Ferro) aan start tijdens de Britse kampioenschappen en richt zich daarna op deelname aan het EK van volgend jaar en de wereldkampioenschappen van 2014. Ook Carl Hester is dit weekeinde te zien op de Britse kampioenschappen. Hij start dan zijn gouden teampaard Uthopia.

Reacties