Duitsland mist Showtime en Desperados op EK dressuur

Duitsland mist Showtime en Desperados op EK dressuur

0 463
Kristina Broring Sprehe - Desperados FRH FEI European Championships Aachen 2015 © DigiShots

Het Duitse team kan tijdens het Europees Kampioenschap dressuur in augustus in Göteborg geen gebruikmaken van Showtime en Desperados. Beide paarden zijn in verband met een blessure niet op tijd fit voor het EK.

Volgens de Duitse bondscoach Monica Theodorescu is het ‘uiteraard zuur’ dat ze twee toppaarden moeten missen. ‘Maar het belangrijkste is dat beiden volledig herstellen,’ vult ze aan.

Showtime (v Sandro Hit) raakte eerder dit jaar licht geblesseerd en de training is net weer opgepakt. Amazone Dorothee Schneider heeft naast Showtime nog een ander ijzer in het vuur: de -11-jarige San Remo-nakomeling Sammy Davis Jr. Met deze ruin verschijnt ze aan de start van het Duitse kampioenschap in juni. Deze wedstrijd geldt als eerste kwalificatiemogelijkheid voor het EK.

Jonge paarden

Voor Kristina Bröring-Sprehe is het seizoen voorbij. Zij richt zich voorlopig op het opleiden en uitbrengen van een aantal jonge paarden.

Zowel Showtime als Desperados maakten deel uit van het Duitse team dat de afgelopen zomer in Rio teamgoud won. Individueel eindigde Bröring-Sprehe met Desperados als derde, achter Charlotte Dujardin met Valegro en haar Duitse teamgenoot Isabell Werth met Weihegold. Sinds Rio kwam de hengst slechts één keer in de ring, in Stuttgart.

Bron: Zeit.de

Foto: DigiShots

Reacties