Duitsland is een CSI rijker: “We willen iets teruggeven aan de sport”

Duitsland is een CSI rijker: “We willen iets teruggeven aan de sport”

© Aenne Müller

Aken-winnares Janne-Friederike Meyer-Zimmerman en haar echtgenoot Christoph Zimmerman openen in juli de deuren van hun terrein voor het CSI Hof Waterkant. Hier willen ze meer ruiters de kans geven om zich te laten zien dan alleen de top.

Moederland van springsport

Juist in tijden waarin veel organisatoren hun evenementen moesten annuleren, besloot het koppel een sprong in het diepe te wagen. Ze lanceren een gloednieuw CSI3* concours op hun terrein in Waldenau. Dat ligt net buiten Hamburg in Duitsland. “De Holsteinse regio was vroeger het moederland van de springsport; er is zoveel geschiedenis en traditie in dit gebied als het gaat om fokkerij en sport. We willen al heel lang iets teruggeven aan de sport en aan de fokkers, ruiters en supporters die hier gevestigd zijn”, vertelt Christoph Zimmermann.

Waarschijnlijk stands en publiek

“Toen de Deutsches Spring- und Dressur Derby in Hamburg – ons favoriete concours, op slechts vijftien minuten van onze stal – werd uitgesteld naar eind augustus, heeft dat ons er echt toe aangezet om iets met onze ideeën te doen”, gaat de ruiter verder. “Door de situatie met Covid-19 was het moeilijk om te weten of we uiteindelijk wel of niet CSI Hof Waterkant zouden mogen organiseren. We hebben echter veel steun gehad van de politiek en de burgemeester van onze stad en nu begint het er eindelijk beter uit te zien. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we ook standhouders en toeschouwers op het evenement verwelkomen.”

Niet alleen voor de top

“In de loop der jaren zijn we naar veel mooie concoursen geweest die door Janne’s collega’s werden georganiseerd en daarom dachten we dat dit het moment was voor ons om de rol van gastheer op ons te nemen”, vervolgt Zimmerman. “Het is een heel zwaar jaar geweest voor de ruiters. Het systeem heeft gewerkt voor de mensen aan de top van het klassement; maar het is erg moeilijk geweest voor de ruiter die lager op de wereldranglijst staan. Er zijn zoveel goede ruiters buiten de top honderd, maar het afgelopen jaar zijn er niet genoeg kansen voor hen geweest. Wij willen die kans bieden, met een ander en persoonlijk evenement dat in ondernemerssfeer is gemaakt. We hebben niet het grootste budget, maar we zijn erin geslaagd om hier in de buurt supporters te vinden die het mogelijk maken dat we goed prijzengeld hebben en daar zijn we heel dankbaar voor.”

Kwalificatie voor EK & WK

“Voor Janne en mij is het belangrijk geweest om een evenement neer te zetten dat gemaakt is voor de paarden en de ruiters. Wat de sport betreft wilden we kwalificaties voor de Grand Prix vermijden. Ik heb er echt een hekel aan als je naar een twee- of driesterren concours gaat en geen goed plan kunt maken voor je paarden omdat alles afhangt van het feit of je je al dan niet kwalificeert,” vindt hij.

“Op CSI Hof Waterkant zullen we het aantal inschrijvingen beperken en kan iedereen de CSI3* Grand Prix, de U25 Grand Prix en de Young Horse Finals rijden. Het is ook een grote kans voor degenen die zich nog moeten kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen 2021 in Riesenbeck of voor de Wereldkampioenschappen 2022 in Herning, want de CSI3* Grand Prix telt mee als kwalificatie voor die twee grote evenementen.”

Inschrijvingen open

“Op dit moment zijn we heel hard aan het werk om het allemaal voor elkaar te krijgen. Gelukkig hebben we een geweldig team om ons te helpen en we kijken uit naar juli!”, sluit Zimmerman af. CSI Hof Waterkant vindt plaats van donderdag 1 tot zondag 4 juli 2021. De inschrijvingen voor CSI Hof Waterkant zijn inmiddels in volle gang.

Bron: Persbericht

Foto: © Aenne Müller

Reacties