Duitse hegemonie in Wereldranglijst dressuur

Duitse hegemonie in Wereldranglijst dressuur

Isabell Werth - Bella Rose FEI European Championships 2019 © DigiShots

De nieuwe FEI Dressage World Ranking bestaat uit een volledig Duitse top vier. Hans-Peter Minderhoud is momenteel de beste Nederlandse ruiter op de wereldranglijst, hij staat zestiende.

Top vijf

De amazones die op het EK in Rotterdam op het podium stonden, bezetten nu ook de top van de Wereldranglijst. Isabell Werth staat momenteel op één met de Belissimo M-dochter Bella Rose, met Weihegold (v.Don Schufro) staat ze tweede. Ook de nummer drie is niet gewijzigd. Dorothee Schneider staat met Showtime FRH (v.Sandro Hit) nog steeds op een derde plek. De huidige nummer vier is wel een plekje geklommen in de ranking. Dorothee Schneider stond met TSF Dalera BB (v.Easy Game) vorige maand vijfde. Laura Graves gaat met Verdades (v.Florett As) van de vierde naar de vijfde plek. Beide amazones hebben in september geen wedstrijden gereden, maar Graves kwam al vanaf april niet meer in actie. Enkele van haar vorige maand nog geldige resultaten, zijn nu meer dan een jaar geleden en tellen daardoor niet meer mee voor de Wereldranglijst.

Rothenberger daalt

De Denen Daniel Bachmann Andersen en Cathrine Dufour zijn beide geklommen naar een zesde en zevende plek. Met Helen Langehanenberg en Werth met Emilio (v.Ehrenpreis) neemt Duitsland ook de achtste en negende plek in. Kasey Perry-Glass maakt de top tien compleet. De grootste daler is Sönke Rothenberger, wiens resultaten van vorig jaar zijn weggevallen in de ranking. De ruiter reed dit jaar slechts twee wedstrijden, hij daalt daarmee van een zesde naar een 57e plek.

Nederland

Hans Peter-Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P. (v.Vivaldi) stonden vorige maand nog achttiende, zij zijn twee plekken geklommen. Het tweede Nederlandse resultaat is een 32e plek voor Emmelie Scholtens en de recent overleden UB40-zoon Apache. Nipt voor dezelfde amazone met Desperado N.O.P. (v.Vivaldi) op plek 33.

Bron: Hoefslag

Reacties