Duitse federatie verwacht tekort van drie miljoen

Duitse federatie verwacht tekort van drie miljoen

FN
Sönke Lauterbach European Championships Dressage U25 2016 © DigiShots

De Duitse paardensportbond (FN) verwacht een tekort van drie miljoen euro als gevolg van de coronaviruscrisis.

Niet drie jaar op rij

De federatie verwacht vijf miljoen euro minder inkomsten dit jaar, meldt FN-secretaris Sönke Lauterbach aan FAZ. Doordat de crisis zorgt voor ongeveer twee miljoen euro minder kosten, blijft er een verlies van drie miljoen euro over. Enkele besparingen kunnen het tekort nog wat verkleinen. “We kunnen het gat niet volledig doen verdwijnen, maar we hebben wel een buffer,” vertelt Lauterbach.

Als dit niet drie jaar op rij gebeurt, komt de federatie niet in gevaar. Gelukkig kunnen we compenseren omdat we de afgelopen jaren reserves hebben opgebouwd.”

CHIO Aken

CHIO Aken maakte eerder al bekend dat de editie van 2020 wordt uitgesteld. Er wordt op dit moment gekeken of het evenement later dit jaar alsnog doorgang kan vinden. “Het is belangrijk dat CHIO Aken dit jaar doorgaat, vooral voor de organisatie van het evenement. Daarnaast is Aken, samen met de derby van Hamburg, hét belangrijkste hippische evenement van Duitsland. Maar mocht het toch onmogelijk blijken dit jaar, dan blijft de Duitse paardensportbond alsnog bestaan.”

 

Bron: Süddeutsche Zeitung

Foto: Digishots

Reacties