Duitse dressuurjeugd in aangepast selectieproces richting EK

Duitse dressuurjeugd in aangepast selectieproces richting EK

Marten Luiten
Marten Luiten - Fynona CDI Exloo 2019 © DigiShots. Luiten is in de race voor een ticket voor het EK.

De Duitse Hippische Federatie heeft bekend gemaakt welk selectietraject zij gaan volgen richting het EK voor de Duitse dressuurjeugd.

Het EK vindt plaats in Hongarije, Boedapest, van 9 tot en met 30 augustus.

Eerst afgelast

Door de Coronacrisis was het gehele EK eerst afgelast. Daarna zouden alleen de U25-ruiters nog van start mogen gaan, maar inmiddels is het weer open voor alle jeugd. Het EK gaat nu ook voor de pony’s, children, junioren en young riders door. Van zondag 9 tot en met 14 augustus zijn de children en junioren aan de beurt. Van maandag 17 augustus tot en met zaterdag 22 augustus mogen de young riders en U25 van start. De ponyruiters sluiten het EK af, van dinsdag 25 tot en met zondag 30 augustus.

 

Geen internationale minimumscores

De FN is dit jaar afgestapt van de gebruikelijk internationale  minimumscores die behaald moeten worden. Door de Coronacrisis is dit niet mogelijk. Voor de pony’s, children, junioren en young riders wordt van 17 tot 19 juli een observatie gehouden in Warendorf. De U25-ruiters hebben twee selectiemomenten. Deze combinaties rijden van 26 tot 28 juni de eerste selectie in de Piaff-Förderpreis. Aan de hand daarvan wordt een longlist opgesteld. Het tweede selectiemoment is van 16 tot 19 juli in Hagen, waar een internationale wedstrijd plaatsvindt. Aan de hand van die resultaten wordt een shortlist opgesteld.

Bron: De Hoefslag/ FN

Reacties