Duitse dressuurcombinaties strijden bij The Dutch Masters om finaleplaats Las Vegas

Duitse dressuurcombinaties strijden bij The Dutch Masters om finaleplaats Las Vegas

Isabell Werth - Emilio 107 The Dutch Masters - Indoor Brabant 2018 © DigiShots

De Duitse dressuurruiters komen op volle sterkte naar The Dutch Masters. De top vier van de tussenstand van de FEI Dressage World Cup, Jessica von Bredow-Werndl, Benjamin Werndl, Helen Langehanenberg en Frederic Wandres zullen afreizen naar de Brabanthallen.

Natuurlijk mag de Duitse ‘queen of dressage’ niet in dit illustere rijtje ontbreken, ook Isabell Werth komt naar Den Bosch.

Combinaties

Er zijn per land 3 combinaties toegestaan in de finale. Isabell Werth is als titelverdediger automatisch gekwalificeerd voor de finale en Jessica von Bredow-Werndl is inmiddels vrij zeker van een finaleplaats. 

De andere drie echter zitten qua punten erg dicht bij elkaar. Benjamin Werndl, de broer van Jessica, staat na Neumünster op 65 punten, Langehanenberg op 64 en Wandres op 61. Het wordt dus een spannende strijd. 

Hans Peter Minderhoud

Hans Peter Minderhoud is ook nagenoeg zeker van de finaleplaats. Emmelie Scholtens staat momenteel op een gedeelde 11e plaats. Echter, technisch gezien staat zij op de negende plaats omdat er drie Duitse combinaties zullen afvallen. De negen hoogst geplaatste combinaties kwalificeren zich voor de finale. Zij zal ook in Den Bosch moeten pieken om haar deelname aan de finale veilig te stellen.

Dujardin, Hester en Fry

Enkele weken geleden werd de komst van de Engelse toppers Charlotte Dujardin, Carl Hester en Charlotte Fry al bekend gemaakt. Dit deelnemersveld, inclusief de Nederlandse toppers, garandeert wedstrijden op het allerhoogste niveau. 

Programma

De FEI Dressage World Cup Grand Prix presented by RS2 Dressage wordt gereden op donderdag 12 maart om 17.00 uur en de FEI Dressage World Cup Freestyle op zaterdagmiddag om 14.30 uur.

Bron: The Dutch Masters

Foto: DigiShots

Reacties