Duitse bondscoach: ‘Geen probleem met Sjef Janssen’

Duitse bondscoach: ‘Geen probleem met Sjef Janssen’

0 115

De kersverse nieuwe Duitse bondscoach dressuur werd afgelopen week geinterviewd door Reiterjournal.

Monica Theodorescu gaf tijdens het vragenvuur onder andere inzicht in haar mening over het trainen van Matthias Alexander Rath bij collega-bondscoach Sjef Janssen.

Rath en Totilas werden kort door Janssen getraind, tot dit bekend werd bij publiek en de KNHS tussenbeiden kwam. De KNHS gaf Janssen te kennen dat de samenwerking met Rath niet gewenst werd en stilgelegd zou moeten worden tot na de Olympische Spelen. Nu de taak van Sjef erop zit en hij heeft laten weten niet te willen terugkeren als bondscoach, ligt voor Rath de weg naar Erp weer open.

Theodorescu: “Iedere ruiter mag zijn trainer kiezen. Sjef Janssen behoort tot de beste trainers ter wereld en ik heb geen problemen met hem. Ik denk niet dat een debat over rollkur veel nut heeft. Rembrandt (van de Duitse amazone Nicole Uphoff) werd twintig jaar geleden ook gereden vanuit dit standpunt en toen was niemand er tegen. Agressie en overbelasting is in iedere vorm van training verkeerd. Het maakt geen onderdeel uit van dressuurtraining. Er zijn regels voor onze sport en ik weet zeker dat Matthias en Sjef zich hieraan zullen houden. Hij heeft nu een heel speciaal paard en ik geloof dat ze er het beste uit willen halen. Misschien is Sjef Janssen wel de sleutel tot succes en daar zou ik persoonlijk heel blij mee zijn. Ik weten zeker dat het op een paardvriendelijke manier gebeurd.”

Reacties