Duits dekbrevet voor Bruno Mars en Damon du Bois

Duits dekbrevet voor Bruno Mars en Damon du Bois

Damon du Bois
Damon du Bois Foto: privé

Twee driejarige pony’s van Nederlandse bodem zijn afgelopen weekend goedgekeurd voor het ponystamboek van Weser Ems. New Forest pony Gruyter’s Bruno Mars van de familie Braat en de reeds AES-gekeurde Damon du Bois van de familie Van den Bosch mogen nu ook de Duitse ponyfokkerij bedienen.

De voshengst Gruyter’s Bruno Mars werd vorige maand al goedgekeurd voor het Nederlandse New Forest Pony Stamboek en is nu voor Weser Ems erkend. Vader van Gruyter’s Bruno Mars is EK springpony Melle Bruno, die in de vierde generatie nog eens in het papier van de hengst voorkomt.

Gruyter's Bruno Mars
Gruyter’s Bruno Mars foto: privé

Damon du Bois is een palomino die in de vader- en moederlijn veel sport, maar ook nauwe verwantschappen heeft. Vader is de cremellohengst Don Cremello du Bois, moeder Irana du Bois (v Dornik B) is een volle zus van de FEI-dressuurpony Divano du Bois. Grootmoeder Ibiza du Bois is een dochter van Golden Dancer uit de keur prestatie-merrie Imdira du Bois (v Ismael ox) die ook de grootmoeder is van Don Cremello du Bois. De volle broer van Damon du Bois is de FEI-dressuurpony Dirano du Bois.

Herkeuring

Op de afgelopen NRPS-hengstenkeuring werd Damon du Bois door de commissie de deur gewezen, maar hij wordt morgen door zijn eigenaar ter herkeuring aangeboden. Datzelfde geldt voor Kachento (v Kinetic Wizard) die vooralsnog van het NRPS noch Weser Ems groen licht voor de dekdienst kreeg.

Hetzelfde overkwam de New Forest-hengsten Brenjenhof Mo (v Kulberg’s Tibor) en Duke John’s River (v Wicked Nightshift); net als eerder op de Nederlandse Forester hengstenkeuring viel ook in Duitsland het doek voor deze twee hengsten.

Invloeden van Shandy v Bromishet en Nilantshoeve’s Zippo

In de Shetland en Welshpony-rubrieken konden twee Nederlandse fokproducten worden goedgekeurd. Jalex v.’t Pannenhuis (v Shandy v. Bromishet), gefokt door P.A Arts uit Alvarna, is toegevoegd aan het Duitse Shetlanderstamboek. Nilantshoeve’s Edelboy (v Rondo’s Gentleman), gefokt door F.J Aalbers uit Balkbrug kreeg groen licht voor de Duitse Welsh B-sectie.

Erkenning, omdat ze al bij een ander stamboek zijn goedgekeurd, was er voor de Nederlands gefokte Shetlanders Hidde v.d. Raven (v Shandy v.Bromishet) en Hessel v.d. Steenentafel (v Shandy van Bromishet) gefokt door T.W Hoogveldt-Derickx uit Arnhem.

De Welsh B-halfbroers Rondo’s George Clooney JR (fokkers Flier & Fokker uit IJsselmuiden) en Ankumshof Kensington (fokker R Borger uit Dalfsen) –beide van Nilantshoeve’s Zippo– werden eveneens voor Weser Ems erkend.

Voor Nilantshoeve’s Zippo zelf wachtte in Weser Ems op grond van zijn verrichtingsonderzoek en nakomelingen een primering.

Reacties