Dufour wijst Werth naar de tweede plaats in Denemarken

Dufour wijst Werth naar de tweede plaats in Denemarken

0 312
dufour
Cathrine Dufour - Bohemian CHIO Aachen 2019 © DigiShots

De Deense Cathrine Dufour reed haar Bohemian (v. Bordeux) naar een persoonlijk record in de World Cup Grand Prix Freestyle in Aarhus (Denemarken). De combinatie reed een topscore bijeen van 88,200%. Hiermee verwees ze Isabell Werth en Emillio naar de tweede plaats met 87,845%. 

Zilver en brons

Werth pakte de wereldtitel in 2017, 2018 en 2019 op Weihegold OLD en moet aan twee kwalificatiewedstrijden meedoen om in april naar de finale in Göteborg, Zweden te gaan.  Jessica von Bredow-Werndl op Zaïre-E werd derde met 85,335%, waarmee ze haar bovenaan staat in West-Europese klassement. 

Krüth en Kittel 

Carina Cassøe Krüth uit Denemarken met Heiline’s Danciera reden voor het eerst de kür op muziek en scoorde 84,455%, goed voor de vierde plaats. . De Zweedse Patrik Kittel met Delaunay OLD werden vijfde met 82,575%, waarmee hij tweede staat in de tussenstand.

Salzburg

Het schema van kwalificatiewedstrijden voor Göteborg in april is gehalveerd, van tien naar vijf wedstrijden, als gevolg van de Covid-19 pandemie. De eerstvolgende kwalificatiewedstrijd is in december in Salzburg, Oostenrijk. 

Waardering

Dufour vertelde aan Dressage-News, “Het is verbazingwekkend dat de organisatoren dit mogelijk hebben gemaakt. Ik denk dat het veel gaat betekenen voor het komende WK-seizoen. De organisatie verdiend veel waardering. De faciliteiten op Vilhelmsborg zijn super met goede stalling voor de paarden, alles was aanwezig voor paard en ruiter. “

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Dressage-News

Foto: Digishots

Reacties