Dubbelslag voor Skylar Bos in U25 op CDI Le Mans

Dubbelslag voor Skylar Bos in U25 op CDI Le Mans

Skylar Bos - Choice Finch Subtop Schijndel 2020 © DigiShots

Dit weekend is het internationale concours CDI Le Mans. Daar komen ook verschillende Nederlanders aan de start. Skylar Bos startte Choice Finch (v. Voice) in de U25 en zowel donderdag als vandaag klonk het Wilhelmus voor haar.

In de Inter II donderdag kwam de score uit op 71,35%. In de Grand PrixU25 van vandaag noteerden ze ook ruim 71%.

Chaotisch

Haar laatste internationale wedstrijd in Hagen verliep nogal chaotisch. Ze kwam zelfs bij de stallen hard ten val toen ze wilde opstappen om richting de losrijring te gaan. Terwijl ze op de grond lag bokte Coice nog flink door. “Daar heb ik wel van geleerd hoor”, lacht ze. “Hij is hier nu fijn iedere dag aan de longe geweest om even uit te bokken.”

Finetuning

Over haar proeven vertelt ze verder: “Ik ben heel blij met de scores. In Hagen hadden we een B-kaderscore en nu een A-kaderscore. We hebben de laatste veel gewerkt aan de finetuning, dus om een nog afgewerktere proef te laten zien en dat lukt nu goed. De wissels waren nu bijvoorbeeld heel recht en groot doorgesprongen. Ik had nog wel wat kleine hakkeltjes, zoals een piaffe met een hakkeltje en een schrik momentje gisteren, maar ik ben zeker heel tevreden over beide proeven.”

Lutjeboer

Corinda Lutjeboer startte met Cirano ook U25 en werd vierde en vijfde met 66,47% en 66,15%.  Bij de junioren was vandaag de tweede plaats, met een verschil van nog geen 0,5% op de winnaar, voor Micky Schelstraete en Grand Charmeur met 70,86%. Anniek van Dulst en Henderson Hilton werden derde met 69,90%.

Bekijk hier alle uitslagen van CDI Le Mans.

Bron: De Hoefslag

Reacties