Dubbelslag voor Niels Kersten: “Ik wilde gewoon een rap rondje rijden”

Dubbelslag voor Niels Kersten: “Ik wilde gewoon een rap rondje rijden”

Niels Kersten met Dabelle. Foto: Equitext

Sinds vier maanden werkt Niels Kersten voor de in Meijel gevestigde Ier Darragh Kenny. Dat hij daar goed op zijn plaats zit, bevestigde hij vrijdag in de Peelbergen. Kersten eiste zowel in de Medium Tour over 1.40m als in de GP-kwalificatie de winst op. “Best een aardig begin van het weekend”, grapt de meervoudig winnaar.

Drie paarden

Kersten bemachtigde met drie paarden een startplaats op het tweesterren september CSI. Met geduchte concurrentie van 110 overige combinaties bemachtigde hij de eerste zege in de 1.40m Medium Tour met K Class Z. Deze elfjarige hengst van Kashmir van Schuttershof is normaal onder het zadel van broer Lars Kersten. In de Medium Tour scherpte de combinatie de tijd met een hele seconde aan. “Ik had niet het idee dat ik heel hard ging, ik reed voor en was al blij geweest met een top tien klassering.”

Niet veel langer

De hengst K Class Z heeft volgens Kersten twee uitersten. “Hij kan heel rustig zijn, maar ook heel druk. Het mooie is dat hij altijd geweldig meedenkt en altijd voorzichtig wil zijn. Ik kon overal voorlangs draaien en het liep mooi. Helemaal als je nagaat dat ik hem pas voor de eerste keer internationaal mee heb. Mijn broer start zelf dit weekend voor het eerst weer na een blessure op concours, dus ik zal dit paard niet veel langer rijden, maar mooi was het wel. Ik hoop alleen niet dat Lars de gewonnen deken ook terug wil hebben”, lacht de ruiter.

Rap rondje

Na de GP-kwalificatie hoeft Kersten zich niet meer druk te maken om die ene winnaarsdeken: hij wint de tweede. “Ook deze proef ging ik niet perse voor de winst, ik wilde gewoon een rap rondje rijden”. De Franse Juliette Faligot stond een lange tijd aan de leiding, maar werd tegen het eind van de startlijst nipt geklopt. Kersten was de enige die in de direct op tijd proef onder de 55 seconden grens eindigde. Dit deed hij met de tienjarige merrie Dabelle van Nabab de Reve, een volle zus van Glock’s London.

Ervaring

“Dabelle is mijn beste paard momenteel,” licht kersten toe. “Ze heeft ook al op vier sterren niveau gelopen, dus de ervaring helpt zeker mee. Ik hoef alleen nog maar goed te rijden”, lacht hij. “Ik reed alleen niet goed van hindernis 1 naar 2, daar maakte ik een galopsprong meer. Mijn vader hoorde ik toen nog even vloeken, maar daarna ging het wel zoals het moest”. Dik tevreden is Pieter Kersten dan ook als diens zoon de ring verlaat: “Mooi he?”, glundert hij.

Uitslag

Met bijna een halve seconde meer op de teller moest Juliette Faligot met Arqana de Riverland (v. Cornet Obolensky) de winst uit handen geven. Portugees springkanon Rodrigo Almeida was met Isolde van de Heffick (v. Contact van de Heffinck) goed voor de derde tijd. De vierde en vijfde plaats werd bezet door Nederlanders. Niels Bulthuis nam dankbaar bezit van de plaats vier met Lupicor-nakomeling Freebird. Kristian Houwen trakteerde zichzelf op zijn verjaardag op de vijfde plaats met Drop Shot VM (v. Kannan).

Bron: Persbericht

Foto: Equitext

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Vergelijkbare artikelen

Reacties