Drie uitschieters tijdens de IBOP in Panningen

Drie uitschieters tijdens de IBOP in Panningen

0 276
springen ibop algemeen

Tijdens de IBOP in Panningen konden Petro Trommelen en Henk Dirksen de paarden goed beoordelen. Diverse paarden zijn naderhand bevorderd tot ster en/of keur.

Veel vermogen

Van de zes springpaarden was er één uitschieter. Dit was de Astrello-dochter Janova (mv. Numero Uno). “Dit was een heel fijn maard die met haar 1.79m goed aan de maat is”, licht Trommelen toe. “De merrie was fijn te rijden en liet een opvallende kwaliteit zien. Ze heeft veel vermogen en in de galoppade liet zij een mooie techniek zien waarbij zij achter iedere keer goed opende. Voor zo’n groot paard is de merrie ook heel voorzichtig.” Javona ontving 81 punten van de jury en met 75 punten voor haar exterieur. Bij de stamboekopname werd zij keur verklaard.

Lichtvoetig en souplesse

Bij de dressuurmerries waren er twee paarden die meer dan 80 punten wisten te verdienen. Eén daarvan is de Glamourdale-dochter Lodina A (mv. Apache). De merrie ontving maarliefst 82,5 punten en heeft daarmee het keurpredicaat op zak. “De merrie stapte goed, met veel ruimte. Ze draafde met een mooi voorbeengebruik, heel lichtvoetig en met veel souplesse. De galop was eveneens lichtvoetig, maar daar zou ze iets meer verbinding in het lichaam kunnen maken”, licht de jury toe. Het opvallendste punt van Lodina A is de souplesse in haar beweging, waar zij een 9 voor kreeg.

Taktmatigheid

Een andere mooie score werd behaald door Kazhara (v. Negro x Jazz) met 82 punten. “Deze merrie werd heel sympathiek voorgesteld en toonde drie goede basisgangen. De stap viel op vanwege het goede voorbeengebruik en in de draf kwam de taktmatigheid en het achterbeengebruik goed naar voren. De merrie blonk uit met het gemak waarmee zij haar overgangen maakte, zowel naar voren als terug.” Met haar behaalde score en het PROK-predicaat al op zak is Kazhara nu ook elite verklaard.

Bron: KWPN

Foto: Archieffoto

Reacties