Drie tuigpaardmerries geslaagd voor IBOP Tuigpaard

Drie tuigpaardmerries geslaagd voor IBOP Tuigpaard

0 133
Tuigpaardhengst Atleet

Vrijdag werden er in Ermelo acht tuigpaardmerries voorgesteld in het kader van hun IBOP. Drie hiervan slaagden voor de aanlegtest. De beoordeling van één van de merries werd beëndigd wegens een verwonding.

Veel allure

De hoogste punten van deze IBOP gingen naar de Atleet-dochter Lenouk (uit Chinouk ster van Unieko) van fokkers Aris van Manen uit Brummen en B. Zwierenberg uit Lochem. De merrie ontving 79,5 punten van de jury, waaronder een 8,5 voor de actie van het voorbeen. De merrie ontving een 8 voor algemeen beeld. Keurmeester Viggon van Beest vertelt: “Een aansprekende tuigtypische merrie met veel allure, die met name opviel door haar front en voorbeen gebruik. De merrie toonde een hele goede verrichting.”

Goede verrichting

Evenzeer hoge punten kreeg Landora, een dochter van Ditisem uit Wandora keur pref van Patijn. De merrie van fokker A. Kimenai uit Dongen ontving 79 punten. “Een aansprekende merrie die rondom ook een hele goede verrichting liet zien, maar ten opzichte van Lenouk iets moest toegeven in het front. De merrie heeft door middel van het slagen voor deze IBOP het keurpredicaat toegekend gekregen,” stelt Van Beest.

Looplust

Een andere Atleet-dochter, Lindatine, (uit Vesatine keur pref van Manno) behaalde 75,5 punten.  Deze merrie is gefokt door L.N.M. Tel uit Een. “De merrie liet een nette verrichting zien met onder andere een 8 voor haar looplust. Lindatine mocht 75,5 punten ontvangen, waarmee de merrie keur-verklaard is.”

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties