Drie pony’s gestolen uit weide in Rijkevorsel

Drie pony’s gestolen uit weide in Rijkevorsel

pony's gestolen

In Rijkevorsel zijn er drie pony’s uit de weide gestolen. De eigenaressen zijn op zoek naar de gouden tip die hen naar de pony’s leidt.

Met pensioen

De pony’s stonden al een van hun pensioen te genieten op een weide in Achtel. Een van de eigenaressen, Joy Prechter zegt tegen HLN.be: “Drie jaar geleden zochten we via een advertentie een weide voor Vaduz die niet meer bereden kan worden omwille van een peesblessure die niet meer herstelt.”

Drie pony’s

“We kregen reactie van Anneke en haar man, die een weide hadden waar nog een andere pony stond. Vaduz verhuisde eerst naar Wortel en daarna naar Rijkevorsel.” Later kwamen er nog twee pony’s bij. Balou, een 23-jarige witte E-pony, van Sandra Storteboom en Dasha, een 25-jarige bruine B-pony, van Dorine van Zutphen.

Handelaar

Prechter merkte vorige week maandag dat haar pony weg was. Eerder hiervoor heeft ze al een vreemd bericht ontvangen over de 27-jarige D-pony. “Een handelaar uit de buurt contacteerde me met de vraag wat voor een pony Vaduz is en hoe hij in de omgang is.” De handelaar meende bij Prechter terechtgekomen te zijn via het paspoort van de pony. Vlak erna werd ontdekt dat de pony’s van de weide waren verdwenen.

Blauwe paardenwagen

Anneke, de eigenaresse van de weide is sinds kort gescheiden van haar man, waardoor ze zelf niet meer in het huis aan de weide woont. Haar ex verklaard gedwongen te zijn om de paspoorten af te staan aan een man die de pony’s ophaalde met een blauwe paardenwagen. Verder ontbreekt nog ieder spoor.

1.000 euro als beloning

Alle drie de pony’s zijn op leeftijd en hebben ook een blessure. Het is dan ook niet geheel duidelijk waarom ze meegenomen werden. “Van Vaduz weet ik dat het niet toegestaan is dat ze geslacht wordt. Ik ben bang dat ze verkocht wordt als rijdpony, terwijl dat niet meer mag met die blessure.” Joy, Dorine en Sandra loven een beloning van 1.000 uit aan diegene die hen met een gouden tip naar de verdwenen pony’s leidt. “Ik heb Vaduz elf jaar gehad. Ik ben ermee opgegroeid, dus dit is heel lastig voor mij. Vaak kwam ik nog op bezoek in België en toen was er nooit iets aan de hand.”

Bron: HLN.be

Reacties