Wellington: drie paarden komen om bij stalbrand

Wellington: drie paarden komen om bij stalbrand

0 1390
brand

Op Serenity Farm in Wellington (Florida) is vanochtend heel vroeg brand uitgebroken. Daarbij zijn drie paarden omgekomen. Een brandweerman raakte gewond.

Achttien paarden gered

Deze nacht om halfeen werd er melding gemaakt van de brand. Eigenares Kelly Cruciotti schrijft op Facebook dat achttien paarden gelukkig uit de vuurzee konden gered worden.

‘Deze nacht is de nachtmerrie van elke paardeneigenaar uitgekomen op onze stal in Wellington: een brand. Mijn team verrichte uitstekend werk en haalde de paarden snel uit hun stallen. Achttien paarden werden gered.’┬áCruciotti meldt dat drie paarden het helaas niet gered hebben. ‘Onze gedachten en ons medeleven gaan uit naar de eigenaars.’

Volgens lokale nieuwsberichten moesten een brandweerman en twee agenten naar het ziekenhuis. Ze raakten lichtgewond.

‘We zijn alles kwijt’

De brand brak uit een paar dagen nadat de 21-jarige Cruciotti zich dankzij haar goede prestaties op Live Oak International in Ocala kon plaatsen voor haar allereerste Longines World Cup Finale in Zweden.

Amazone Kelsey Thatcher startte intussen een GoFundMe-pagina op om geld in te zamelen voor Cruciotti. Op het moment dat dit artikel geschreven werd, was al ruim 13.000 dollar ingezameld.

Cruciotti schrijft verder op Facebook: ‘We zijn enorm dankbaar voor alle hulp die we in het midden van de nacht gekregen hebben. Trailers, voer, mensen die paarden wegleidden van de stallen… We zijn alles kwijt dat in de zadel- en voerkamers lag. Op dit moment weten we niet wat de brand veroorzaakt heeft.’

Bron: Chronicle of the Horse

Reacties