Drie paarden gestolen door oplichter in Brabant

Drie paarden gestolen door oplichter in Brabant

Foto: Jessica Pijlman
Via wijverkopenuwpaard.nl kwamen Hilde Bowe, Désiree van Wijk en Frans Klos uit bij een man die hun paard zou verkopen. Zij brachten hun paarden een paar maanden geleden naar verschillende stallen in Brabant. De paarden die verkocht zouden worden zijn plotseling verdwenen.
Volgens andere paardenliefhebbers zijn de eigenaren opgelicht. De man die de paarden zou verkopen gaf verschillende namen op, merkten de verschillende eigenaren naderhand. Ondertussen is deze website niet meer bereikbaar.

Emotioneel

Bowe en haar man fokken samen paarden voor de hobby. “We hebben zeven paarden. Dancing Brave wilden we graag verkopen. We hebben op internet gekeken en toen kwamen we uit bij een man die voor ons Dancing Brave zou trainen en verkopen. Hij huurt een stal in Sint Oedenrode.” Bowe had op zaterdagochtend nog contact met de bemiddelaar die haar vertelde dat haar paard verkocht is. Het geld heeft ze echter nooit ontvangen.

De hobbyfokker en haar man zijn zelf gevestigd in Noordwijk, maar zijn bekend in Brabant. “We kijken vaker naar stallen in Brabant. Daar zijn meer stallen dan hier in Zuid-Holland.” Bowe heeft veel vragen en leeft nu in een ‘rollercoaster’. “Ik ben erg emotioneel. We hebben ons paard aan hem toevertrouwd.”

Nooit gekomen

Klos komt met eenzelfde verhaal. Hij had zijn paard naar Schijndel toe gebracht. “Ik moest mijn paard Belle Amie verkopen omdat ik het niet meer kon betalen. Ik heb gezocht naar iemand die mijn paard kon verkopen”, licht Klos toe. De man kreeg te horen dat Belle Amie verkocht was, en de bemiddelaar het geld zou komen brengen. Deze bemiddelaar is nooit gekomen. “Ik ben toen naar de manege in Schijndel gegaan waar mijn paard stond. De eigenaresse vertelde mij daar dat de man een andere naam gebruikte. Ik kon hem daarna ook niet meer bereiken. Het is heel erg vreemd.”

Niet meer bereikbaar

Van Wijk herkent ook het verhaal van Klos en Bowe. Ook zij zocht naar een bemiddelaar, omdat zij niet meer genoeg tijd had voor haar paard Hechicero. “Nadat ik met hem in zee ben gegaan, werd ik al snel argwanend. Hij hield vaak de boot af en hij reageerde laat op mijn appjes. Er was altijd wat met die man.” Afgelopen zaterdagochtend kreeg ook deze eigenaresse te horen dat haar paard verkocht zou zijn. Al snel had ze door dat ze het geld waarschijnlijk niet meer zou ontvangen. “Sindsdien is de verkoper niet meer bereikbaar. Zijn nummer is uit de lucht gehaald.”

Politie

Volgens Bowe is de man die zich voordeed als bemiddelaar een bekende van de politie. De politie is nog niet bekend met dit verhaal zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant. Alle drie de paardenliefhebbers gaan vandaag aangifte doen.

Gestolen /verduisterd op een hele vieze manier, 3 paarden!Gisterenochtend, 23 maart zijn er aan de Soesterbeekseweg 36…

Geplaatst door Désiree van Wijk op Zondag 24 maart 2019

Lees ook: Weer slachtoffers door bekende paardenoplichter

Bron: Omroep Brabant

Foto: Jessica Pijlman

Reacties