Drie paarden geplaatst voor halve finale Pavo Cup

Drie paarden geplaatst voor halve finale Pavo Cup

pavo cup algemeen

Tijdens de voorselecties van de halve finale van de Pavo Cup van regio België, wisten drie paarden zich rechtstreeks te plaatsen met een score van 80 punten of meer. In rijhal de Damburg in Bocholt wist de vierjarige Labarron het hoogste aantal van 83 punten te behalen.

Toine Hoefs en Jan Wolfs beoordeelden de jonge dressuurpaarden in Bocholt. “Dit was een goed georganiseerde selectie”, trapt Toine af. “Het is een mooie accommodatie, de bodem lag er goed bij en er was een fijne ruimte om los te rijden. Gemiddeld had de kwaliteit van de paarden wat hoger kunnen liggen, maar we hebben enkele hele fijne paarden kunnen selecteren voor de halve finale.”

Vierjarigen

Bij de vierjarigen werden twee paarden met 80 punten of meer rechtstreeks geplaatst voor de halve finale. Toine Hoefs en Jan Wolfs konden de hoogste punten uitdelen aan de For Romance-zoon Labarron voorgesteld door Dinja van Liere. De ruin liep naar 83 punten met het cijfer 8,5 voor de draf, harmonie en totaalindruk. “Dit is een heel sympathiek paard, hij heeft een mooi dressuurmodel”, licht Toine toe. “Hij stapte met een hele mooie viertakt en ruim voldoende ruimte. Labarron is een mooi paard om naar te kijken met een fijne aanleuning, zeker een paard voor de toekomst.”

Exact 80 punten waren er voor Luciano Ely T (v. Ferdeaux). Hij kreeg onder het zadel van Krista Kolijn een 8,5 voor de draf en de totaalindruk. “Deze ruin stapte actief in een goede viertakt, maar zou daarbij iets meer ruimte kunnen pakken. Hij draafde mooi naar boven met een goede houding en een mooi gebruik van het voorbeen, het achterbeen zou daarbij misschien nog een fractie meer onder kunnen treden. In galop zagen we dat opwaartse beeld terug met een achterbeen dat nog even iets actiever zou kunnen blijven.”

Zesjarigen

Bij de zesjarige paarden waren er geen paarden die 80 punten of meer wisten te scoren. Negro-dochter Just Me ging in deze voorselectie aan kop, zij scoorde met Niels Bax in het zadel 74 punten. Voor de draf kreeg de elitemerrie Just Me een 8.

Bron: KWPN

Foto: Timo Martis

Reacties