Drie merries geslaagd voor EPTM-examen

Drie merries geslaagd voor EPTM-examen

0 322
EPTM
Foto: Remco Veurink

Twee springmerries en een dressuurmerrie hebben hun EPTM afgesloten. Alle drie de merries werden aangeboden voor de reguliere test van circa 5 weken.

Elite-merrie

Geslaagd met de hoogste punten vandaag is de merrie My Girl (Ferguson uit Wonder Girl elite pref IBOP-dres PROK van Sir Sinclair), een fokproduct van Eef ten Bosch uit Driel en in eigendom van Jo van de Broek uit Hilvarenbeek. Deze driejarige merrie van 1,66m behaalde 80 punten in haar test en kon na afloop bij de stamboekopname met 80 punten voor exterieur ingeschreven worden in het stamboek en werd bevorderd tot elite-merrie. Opvallend punt in de test van deze merrie is haar draf, die met veel activiteit, souplesse en gedragenheid wordt getoond. En ook de hoge mate van rijdbaarheid en bewerkbaarheid waren hoogtepunten in haar test.

Springmerries

Met 75 punten voor haar exterieur en 75,5 punten in de test, watr met name de galop en haar reflexen tijdens het springen hoog werden gewaardeerd. Kon de 1,67m-hoge schimmelmerrie Mariloma (v. Zirocco Blue uit Huwerna elite IBOP-spr PROK van Cardento)na afloop van de EPTM-test het keurpredicaat toegekend krijgen. Mariloma is gefokt door MTS. J.J.T. Baas en G.A. Baas-Gritter uit Harkema en staat geregistreerd bij B.H.M. Nijhuis uit Albergen.

Met 76 punten in de test slaagde de merrie Meminka ‘N’ (Glasgow-W vh Merelsnest uit Deminka elite IBOP-spr PROK van Numero Uno) van fokker G.A. Nijhof Ruiterkamp uit Lochem. Haar sterke punten zijn met name haar goede instelling en de rijdbaarheid en bewerkbaarheid die zij gedurende de test heeft getoond. Na afloop werd deze 1,69m-metende merrie opgenomen in het stamboek.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties