Drie gewonden bij menmarathon Hellendoorn

Drie gewonden bij menmarathon Hellendoorn

0 4012

Bij de menmarathon in het Overijsselse Hellendoorn zijn vanochtend twee paarden met een menwagen op hol geslagen. De paarden zijn dwars door de omheining het publiek in gerend, daarbij zijn drie gewonden gevallen. Twee van hen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, één persoon kon ter plekke behandeld worden.

Nooit misgegaan

Voorzitter Udo Rovers van de organiserende menvereniging Helderse Voerluu zegt dat de wedstrijden politie het ongeluk momenteel onderzoekt. “We houden de menmarathon al 25 jaar en nog nooit is er iets misgegaan”, vertelt hij. Waarom de paarden op hol sloegen, weet voorzitter Rovers niet. Hij heeft de menner en de bijrijder nog niet gesproken. “Het was nog vroeg en vrij rustig toen het span door de omheining ging.”

Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden naar het ongeluk gestuurd. “Er is niemand met de helikopter vervoerd”, weet de voorzitter. De paarden zijn ter plekke behandeld door de dierenarts. Anneke Raven, de burgemeester van gemeente Hellendoorn, is aanwezig. Er is besloten om de menmarathon weer op te starten.

Bron: ED/RTV Oost

Reacties