Drie dressuurmerries door naar NMK via SK Middenbeemster

Drie dressuurmerries door naar NMK via SK Middenbeemster

kwpn centrale keuring (eptm-test)

Maandag vond in Middenbeemster de stamboekkeuring van KWPN Regio Noord-Holland plaats. Negen merries hebben 80 of meer punten weten te behalen voor exterieur en/of bewegen/springen.

Daarnaast zijn er drie merries doorverwezen die 15 augustus in Ermelo de strijd aan gaan voor de Nationale titel.

Veel liefhebbers

Het keuren van de merries was in handen van Marcel Beukers en Henk Dirksen. Tijdens de stamboekkeuring mocht er publiek aanwezig zijn en er waren dan ook veel liefhebbers. Wij spraken met Beukers over vandaag. “Alles was goed geregeld en de 1,5m afstand was goed gewaarborgd. KWPN Regio Noord-Holland had alles goed georganiseerd en alles was voor het aanwezige publiek goed te volgen”, liet Marcel na afloop weten.

Kwaliteit wisselend

“De kwaliteit van de merries van vandaag was wisselend, aan het einde van de dag waren en een paar hele goede merries, drie van hen zijn dan ook doorverwezen naar het Nationaal kampioenschap”, laat Beukers weten.

Debbehoeve

De topper van vandaag was de driejarige door M. Hageman uit Dalfsen gefokte Mistique (v. Ferdinand), De merrie is in het bezit van de Debbehoeve uit Warmenhuizen. “Mistique is een charmante rijtypische merrie met een goede beentechniek. Ze is mooi naar boven gebouwd en ze heeft veel jeugd. De merrie ontving 85 punten voor het exterieur en voor het bewegen. Met een negen voor de draf kon een uitnodiging voor het driejarigen kampioenschap niet uitblijven. De volgende merrie die is doorverwezen naar het kampioenschap is ook in het bezit van de Debbehoeve. Mission v/d Debbehoeve (v. Glamourdale). “Met 80 punten voor het exterieur en 85 punten voor het bewegen is ook deze merrie doorverwezen. Het is een lichtvoetige merrie en ze heeft veel uitstraling. Daarnaast liet ze ook een goede beentechniek zien.”

Balans

De door B.M. Gerards uit Nederhorst den Berg gefokte en geregistreerde Mi Corazón D’ Amor (v. Blue Hors Zack) is de laatste merrie die is doorverwezen naar het kampioenschap. De merrie scoorde voor het exterieur en het bewegen 80 punten. “Deze merrie liet een makkelijke manier van lopen zien. Ze heeft veel balans, is langgelijnd en heeft veel front.”

Springmerries

Bij de springmerries hebben twee merries 80 of meer punten weten te behalen voor exterieur en/of springen. De door H. Melgerd uit Uitgeest gefokte en geregistreerde Lyminka M (v. Baloubet Du Rouet) wist voor het exterieur 70 punten te behalen en voor het springen 80 punten. “Lyminka M liet veel vermogen en overzicht zien.” Mille Feuille (v. Highlander), gefokt en geregistreerd door T. Mastenbroek uit Purmerend, heeft voor het exterieur 75 punten behaald en 80 punten voor het bewegen. “Een hele fijne merrie met een goede sprong en een hele goede galop, de merrie kreeg dan ook 85 punten voor de galop.”

Bron: KWPN

 

 

Reacties