Dressuurteams landenwedstrijden Aken bekend

Dressuurteams landenwedstrijden Aken bekend

0 3621
Thamar Zweistra - Double Dutch

Voor het CHIO Aken (19 tot en met 23 juli) hebben bondscoaches Rien van der Schaft en Alex van Silfhout hun teams bekend gemaakt die deel gaan nemen aan de landenwedstrijd dressuur. Dit jaar komt er een team senioren en een team U25 aan start in Aken.

CHIO Aken

Nederland staat na twee wedstrijden op de tweede plaats in de tussenstand van de FEI Nations Cup series. Voorafgaand aan de landenwedstijd bij het prestigieuze CHIO in Aken staat het CHIO in Rotterdam (komende week) op de kalender. De wedstrijd in Aken is een week na het NK Dressuur in Ermelo.

Voor het CHIO heeft bondscoach Rien van der Schaft de volgende combinaties geselecteerd:

Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Zippo (v.Rousseau)
Jeannette Haazen (Maaseik, België) – Dabanos D’04 (v.Abanos)
Thamar Zweistra (Schore) – Hexagons Double Dutch (v.Johnson) (foto)
Margo Timmermans (Venhorst) – Catch Me (v.Dreamcatcher)

U25 Grand Prix

Op het programma van CHIO Aken staat ook een landenwedstrijd voor de U25 Grand Prix dressuur gepland. Bij de internationale wedstrijd in de Aachener Soers zal bondscoach Alex van Silfhout zijn amazones vergelijken met de internationale concurrentie, die waarschijnlijk ook op het EK eind augustus in Lamprechtshausen aan de start verschijnt. In het team voor Aken koos Van Sillfhout:

Anne Meulendijks (Heeze) – MDH Avanti (v.United)
Denise Nekeman (Hasselt) – Boston STH (v.Johnson)
Maxime van der Vlist (Baarle-Nassau) – Bailey (v.Negro)

Nederland is dit jaar partnerland van het CHIO Aken. Naast de dressuur, spring-, eventing- en vierspanwedstrijden zullen er meerdere shows zijn waarin de Nederlandse paardensport zich presenteert, onder andere met rijtuigen van de Koninklijke Stallen.

Meer informatie: www.chioaachen.de.

Bron: persbericht KNHS
Foto: Digishots

Reacties