Dressuurploeg TeamNL CHIO Rotterdam bekend

Dressuurploeg TeamNL CHIO Rotterdam bekend

Dinja van Liere - Hermes NK Dressuur 2021 © DigiShots

Bondscoach Alex van Silfhout heeft de dressuurploeg bekend gemaakt die TeamNL zal vertegenwoordigen in de FEI landenwedstrijd tijdens CHIO Rotterdam. Na het schitterende NK Dressuur dat in Ermelo werd verreden, is de keus van de bondscoach niet heel verrassend. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Dinja van Liere zijn het die Nederland vertegenwoordigen van 1 tot en met 4 juli in het Kralingse Bos.

NK Dressuur

“Het NK heeft laten zien waar alle combinaties op dit moment staan. Mijn keuze voor het CHIO is daarop gebaseerd en was dan ook niet heel moeilijk. Edward Gal rijdt GLOCK’s Total U.S., met GLOCK’s Toto Jr N.O.P. als reserve paard. Hans Peter Minderhoud start GLOCK’s Dream Boy N.O.P. en Dinja van Liere met Hermès.”

“Mocht een van de combinaties niet van start kunnen dan is Marlies van Baalen met Go Legend de eerste aangewezen reserve combinatie.” 

Tokio

Voor de overige deelnemers die nog in de strijd zijn voor een teamplaats in Tokio wordt in Rotterdam een Nationale Grand Prix en Grand Prix Special verreden. Deze proeven worden door dezelfde juryleden beoordeeld en wordt ook in de dezelfde piste verreden als de FEI Nations Cup. De bondscoach kan op die manier de verrichtingen van zijn ruiters optimaal vergelijken. 

Livestream

Vooralsnog is geen publiek toegestaan tijdens het CHIO Rotterdam, maar er zal uiteraard wel een livestream beschikbaar zijn. Meer nieuws daar over volgt later.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties