Zware Tour-paard afgemaakt na meervoudige beenbreuk

Zware Tour-paard afgemaakt na meervoudige beenbreuk

0 2643
Projectje
Een nieuw 'projectje'?

Eén van de beste U25-combinaties van Zweden is uit elkaar gerukt. Afgelopen zondag verloor Isabella Tovek haar toppaard Weltliebe. De vijftienjarige vosruin brak in de wei zijn been op meerdere plaatsen en moest worden afgemaakt.

‘Onze reis is voorbij, onze carrière is nog lang niet voorbij, we hadden nog zoveel mooie jaren voor ons. Ik zal je nooit vergeten’, schrijft een volledig gebroken amazone.

Op drie benen

De moeder van Isabella doet het woord, omdat haar dochter het te moeilijk vindt om erover te praten. Zij vertelt over het ongeluk thuis. ‘Hij stond op drie benen toen we thuis kwamen’, zegt ze, zelf ook duidelijk aangedaan. ‘Het been was op meerdere plaatsen gebroken. Er is niks meer aan te doen als zo’n ongeluk plaatsvindt.’

Geschrokken

De oorzaak van het ongeluk is onduidelijk. Weltliebe liep in zijn eigen gedraïneerde weide en had zijn beenbeschermers om. De dierenarts denkt dat hij ergens van geschrokken kan zijn en helemaal verkeerd terechtgekomen is nadat hij is gaan bokken.’

Succesvol duo

Weltliebe (Weltjunge x Andiamo) waren de afgelopen jaren succesvol bij de Young Riders en U25. Ze wonnen brons op het EK U25 afgelopen zomer brons in de Grand Prix. Eerder werd Weltliebe in de Grand Prix uitgebracht door Nanna Skodborg.

Ridehesten/Hoefslag

Foto: Shutterstock

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties