Dressuurruiter loopt zwaar hoofdletsel op tijdens proefritje

Dressuurruiter loopt zwaar hoofdletsel op tijdens proefritje

0 452
One direct Liam Payne paard

Dressuurruiter Eyal Zlatin, stalruiter op Gestüt Sprehe, is tijdens het uitproberen van een handelspaard gevallen. Hij liep daarbij zwaar hoofdletsel op. Per traumahelikopter werd hij naar het ziekenhuis in Bremen vervoerd, waar inwendige bloedingen geconstateerd werden die de linker hersenhelft aantastten. Na twee dagen kon Zlatin de Intensive Care verlaten. Hij verblijft nu in een kliniek in de buurt van München om te revalideren.

De 28-jarige, in Israel geboren, ruiter deed zijn verhaal aan Eurodressage: ‘Ik kan me van de dag van het ongeluk helemaal niks meer herinneren; er is me verteld dat ik eraf gebokt ben. Het zal nog even duren voordat ik weer in het zadel kan klimmen, maar elke dag gaat het al beter.’ De ruiter liet nog weten dat hij een helm droeg toen hij viel. ‘Anders had ik het waarschijnlijk niet na kunnen vertellen!’

Zlatin bracht in 2013 onder andere Silvano uit in de Grand Prix. Deze zoon van Rubinstein I werd daarvoor door Patrik Kittel gereden en nu door Dorothee Schneider. We kennen hem ook als vader van Kittels talentvolle merrie Deja.

Eurodressage/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Reacties