Zusje voor Desperado, Chinook en Fanita

Zusje voor Desperado, Chinook en Fanita

0 297

Bij de familie Andeweg in het Gelderse Randwijk werd vandaag een merrieveulen uit de onvolprezen combinatie Vivaldi en Sarita geboren. Teunis en Jordy Andeweg kozen ‘natuurlijk’ opnieuw voor de KWPN-keurhengst Vivaldi als partner voor de merrie Sarita elite preferent prestatie (Havidoff x Ferro).

Deze combinatie leverde al twee goedgekeurde hengsten en twee keurmerries op. Volle broer Chinook presteerde afgelopen weekend nog uitstekend op Indoor Brabant in de Lichte Tour onder Patrick van der Meer. Deze hengst is goedgekeurd bij het AES en het Oldenburger Verband. Desperado is eveneens zeer succesvol in de Lichte Tour, met Emmelie Scholtens, en verdiende voor alle belangrijke stamboeken het dekbrevet.

‘Zonder uitzondering apart’

Fanita won – net als Desperado – de Pavo Cup met Emmelie waarbij ze alle hengsten de baas bleef en behaalde een monsterscore van 95 punten in de IBOP. Zussen Evita en Fanita werden allebei keur. Daarnaast heeft het jonge merrietje nog een één- en tweejarige volle broer en een zus en een broer die dit jaar drie wordt.

Ad Valk, eigenaar van Desperado die bij hem op stal staat en mede-eigenaar van Fanita, noemt de Vivaldi’s uit Sarita zonder enige uitzondering ‘apart’. ‘Vandaar dat ze de laatste jaren telkens teruggedekt is met Vivaldi. Sarita heeft ook veulens van andere hengsten gekregen, maar die bleken niet zo uitzonderlijk als de Vivaldi’s. Waarom zou je zo’n winning team veranderen?’

Vivaldi x Sarita 2017

Facebook Jordy Andeweg/Hoefslag
Foto: DigiShots

Hoefslag abonnementen

Reacties