Zoë Kuintjes: ‘Ik kijk uit naar nieuwe uitdaging bij de junioren’

Zoë Kuintjes: ‘Ik kijk uit naar nieuwe uitdaging bij de junioren’

0 2545
Zoë Kuintjes met Elin's Noncisdador

De veertienjarige Duitse rijponyhengst Elin’s Noncisdador (v.Nostradamus), die door Zoë Kuintjes tijdens de Hippiade voor het laatst werd gereden en hier brons won, staat te koop. De mooie schimmelhengst wordt aangeboden via eurodressage.

Zoë, die nu met haar zestien jaar de overstap gaat maken naar de junioren, begon op zesjarige leeftijd met rijden op een manege in Aalsmeer en kreeg toen al snel een eigen pony. Na verloop van tijd kwamen ze in contact met Jordy van Wijnen (HMS Stables); bij hem werd haar pony gestald. Het was Jordy die de familie Kuintjes in 2013  attent maakte op ‘Sco’,  zoals Zoë de witte blikvanger noemt, en nadat de klik er bleek te zijn is ze hem intensief gaan trainen. In mei 2014 werden ze al opgenomen in het A kader bij de pony’s, waarna een succesvolle periode begon.

Emotioneel

Terugkijkend zegt Zoë: ‘eind augustus die bronzen team medaille op het EK in Vilhelmsborg, Denemarken, was de prestatie die ik het mooist vond maar ook de titel Nederlands kampioen indoor 2015. Natuurlijk is ook de bronzen plak onlangs op de Hippiade een bijzondere ervaring geweest. Het was best emotioneel omdat ik wist dat het de laatste kür zou zijn maar we hebben heel fijn gereden en ik heb de emoties bewaard tot na de proef’. En emotioneel dat was het zéker omdat ze naar eigen zeggen ‘samen van niets naar EK zijn gegaan’.

Nieuw paard

Zoë gaat nu dus over naar de junioren. Of er al een nieuw paard is? ‘Ja ik ben nu aan het trainen met een paard, maar we zijn nog aan het ‘fine-tunen’, eerst kijken of alles zo gaat worden zoals wij hopen dat het gaat worden. Mocht het heel vlug goed gaan dan proberen we al mee te gaan rijden. Serieus starten dat gebeurt toch pas als ik en mijn paard er ook echt helemaal klaar voor zijn. We moeten nog een combinatie worden maar de klik is er al wel.’ Getraind worden ze door Jordy van Wijnen en Derk Schekkerman van HMS Stables.
Wèlk paard het is daar laat ze ons nog over in het ongewisse omdat er eerst meer zekerheid moet komen of deze klik ook blijft en ook omdat dit zo is afgesproken met de huidige eigenaar.

‘Natuurlijk is het moeilijk om afstand te doen van Sco maar ik kijk ook uit naar een nieuwe periode bij de junioren en heb er echt zin in’ aldus een enthousiaste Zoë.

Bron: Hoefslag

Foto: digishots

Reacties