Zo zag je Uthopia nog nooit!

Zo zag je Uthopia nog nooit!

0 553
Carl Hester - Uthopia FEI European Championships 2013 © DigiShots

Afgelopen weekend stal hij de show tijdens een clinic, samen met groom Alan Davies: de Olympische hengst Uthopia. De Metall-zoon werd aan de hand aan het publiek gepresenteerd, en zag er beter uit dan ooit.

Wie hem ook aardig vastlegde, is kunstenaar/fotograaf Matthew Seed. Hij deed daarmee een hommage aan de vijftienjarige KWPN-hengst die deel uitmaakte van het gouden Britse Olympische team van 2012 met Carl Hester. Bij het maken van het portret liet Seed zich inspireren door de schilder George Stubbs, door te spelen met het licht. De glanzende vacht van Uthopia komt daardoor extra uit de verf. ‘Zelfs met Photoshop krijg je niet zo’n mooi effect.

‘Het was niet zo makkelijk om de hengst zo te ‘vangen’, aldus de kunstenaar. ‘Paarden zijn prachtige dieren om te fotograferen, maar je moet eerst wel hun vertrouwen winnen. Eerst moet je een beetje een band met ze opbouwen om hun persoonlijkheid vast te kunnen leggen.

Matthew Seed heeft meer dan 25 jaar ervaring in de mode en beeldende kunst. Hij werkte al in opdracht van de National Stud, Zara Philips, Trevor Breen en Laura Collett en legde verschillende beroemde sport- en renpaarden vast.

Horseandhoud/Hoefslag

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties