KWPN gekeurde Zhivago onder het zadel bij Dinja van Liere

KWPN gekeurde Zhivago onder het zadel bij Dinja van Liere

0 1508
Zhivago
Zhivago

De twaalfjarige KWPN gekeurde Zhivago is onder het zadel bij Dinja van Liere. Het Hoefslag Academy boegbeeld heeft de zoon van Krack C, in 2007 nog uitgeroepen tot verrichtingskampioen en onder Theo Hanzon winnaar van de Pavo Cup en KNHS indoorkampioenschappen ZZ-Zwaar, sindskort onder het zadel nadat hij weer terug op stal kwam bij eigenaar Joop van Uytert. De amazone plaatste vanmiddag een foto op Facebook van haar kersverse ‘project’.  

‘Ja, het klopt dat ik Zhivago onder het zadel heb.’ aldus Dinja aan Hoefslag. ‘Het is een ontzettend leuk en lief paard. Vandaag is hij voor de eerste keer mee geweest naar les en hij doet ontzettend zijn best. Hij is natuurlijk heel groot. Ik weet niet hoe groot hij precies is, maar ik vind het een reus. Zhivago staat alweer even thuis bij Joop en die vroeg of ik hem eens wilde rijden. Naar mijn idee heeft Zhivago heel veel aanleg en ik ben ontzettend blij met hem. Omdat hij in het verleden bij veel verschillende mensen heeft gestaan moeten we even wennen aan elkaar. Daarom heb ik geen haast met hem en zijn we voorlopig gewoon lekker aan het rijden. Verder zien we wel wat er van komt.’

Zhivago werd in de herfst van 2015 nog door Tommie Visser uitgebracht in de Intermediaire II. Zo groette de combinatie in oktober nog vroegtijdig af tijdens de subtop wedstrijd in Den Dungen. Na afloop liet Visser toen aan Hoefslag weten dat Zhivago niet fit aanvoelde. Daarna bracht John Thijssen de hengst uit in de Lichte Tour. Sindsdien bleef het lange tijd stil rond de donkerbruine hengst, tot hij vandaag dus opdook op de Facebook pagina van Van Liere.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties