Zeeland: Daphne van Peperstraten wint ook Kür pony’s

Zeeland: Daphne van Peperstraten wint ook Kür pony’s

0 277
regels

Tijdens het internationale dressuurconcours Zeeland Outdoor was de overwinning in de kleine finale voor Junioren voor Veronique van de Panne. Deze talentvolle amazone finishte met Hexagon’s Feno, een zestienjarige zoon van Hexagon’s ‘uithangbord’ Rubiquil, met 69.18% op de eerste plaats. De Deense Anne Mette Lyager voorkwam dat de top drie uit louter Nederlandse amazones bestond, want met 68.51% tekende zij voor de tweede plaats. Esmee Donkers en Chaina (v. Donnerhall) legden beslag op de derde plaats (68.08%), voor Mercedes Verwey en Wiolita (v. San Remo). Josephine van Dalsen en Donrava van den Aard (v. Negro) maakten de top vijf compleet.

Bij de Young Riders werd de eerste prijs een prooi voor Isabella Tovek. Deze Zweedse amazone eiste met Connery (v. Come Back II) de zege op (69.96%). Marie Skov Olesen (Denemarken) en Brizard (v. Blue Hors Romanov) volgden op de tweede plaats met 68.15%, waarna Skylar Bos de Nederlandse eer hoog hield door haar Bellalena (v. Florencio I) naar de derde prijs te sturen (68.11%). De Russische Ksenia Ershova en Kabriolet (v. Broksai) namen genoegen met de vierde plaats, waarna Thalia Rockx en Verdi de la Fazenda (v. Florett As) de top vijf compleet maakten (67.54%).

Afgetekende winst voor TC Athene

Na de afgetekende winst in de individuele proef, finishten Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene (v. United) vanochtend ook aan kop tijdens de Kür op muziek voor Young Riders. De jury kende het duo een superscore van 80.08% toe, waarbij een hele rits aan achten werd uitgedeeld voor onder andere de appuyementen en pirouettes. Voor de uitmuntenden changementenseries stonden er zelfs diverse negens op het protocol.

De Russische Aleksandra Maksakova volgde met Scampalo (v. Sandro Hit) op de tweede plaats (75.25%), voor Leonie Richter (Duitsland) en Babylon (v. Belissimo M). Charlotte Defalque (België) en Botticelli (v. Vivaldi) waren goed voor de vierde plaats (73.08%), terwijl Emma Jönsson (Zweden) en Santo Domingo (v. Samba Hit) de top vijf compleet maakten.

Esmee Donkers op het podium

Esmee Donkers en Zaffier (v. Painted Black) finishten op de derde plaats tijdens de Kür op muziek voor Junioren. Met een score van 73.60% kreeg deze combinatie het spreekwoordelijke brons omgehangen. Celine Rörbaek Silfen sleepte voor Denemarken de overwinning binnen. In het zadel van haar tienjarige Blue Hors Romanov-nakomeling Romnio Hoejris was Silfen goed voor een percentage van 74.60%. De Duitse Alexa Westendarp vinden we met Der Prinz (v. Diamond Hit) op de tweede plaats.

Febe van Zwambagt en FS Las Vegas (v. Lord Loxley) legden beslag op de vijfde plaats (72.02%), achter de Turkse Lina Uzunhasan en de KWPN gefokte Donna Ray (v. United).

Nederlands feestje bij pony’s

De kleine finale voor pony’s kende in Sam Oudhof en Bodethal’s Kosima (v. Speyksbosch Nelson) haar winnaars. Deze Nederlandse combinatie kwam tot een percentage van 71.32%, waarmee zij landgenoten Amber de Groot en Rhyfedd Spike (v. Veenstra’s Promise) af troefden. Voor hen was er een score van 70.59% en een tweede plaats. Romy Verweij en FS Coco Jambo (v. FS Champion de Luxe) vormden met 70.42% de tweede plaats, voor Kimberly Pap en Pippin’s Pride A.T. (v. Wengelo’s Ricardo). Kim Noordijk en de NRPS gefokte Ico van de Beekerheide (v. Icoon) maakten het Nederlands feestje vervolgens compleet.

Ruime voorsprong voor Van Peperstraten

Daphne van Peperstraten en Wonderful Girl (v. Wimbledon) beëindigden hun Zeeland Outdoor avontuur met een eerste plaats in de Kür op muziek voor pony’s. Een score van 77.95% bezorgde hen een voorsprong van ruim vier procent met de nummers twee: Louise Christensen (Denemarken) en Vegelins Goya (v. Verona’s Bo-Gi) volgden met 73.87% op de tweede plaats, terwijl Jitske Prosman en Charina du Bois (v. Danny Gold) na een aansprekende proef op de derde plaats belanden (72.79%). Marten Luiten en de talentvolle Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn) legden beslag met exact 72% beslag op de vierde plaats, gevolgd door de Duitse Katharina Ottenwess en Mondsilber (v. Monte Christo) op de vijfde plaats (71.66%).

 

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Masterclass-HS-3

Reacties