Geen vlekkeloze rentree Glock’s Undercover: *VIDEO*

Geen vlekkeloze rentree Glock’s Undercover: *VIDEO*

0 2405

Vandaag tijdens de CDI3* Grand Prix kwam Edward Gal aan de start met Glock’s Undercover. Hij maakte met de Ferro-zoon zijn rentree, nadat hij voor het laatst tijdens het Europees Kampioenschap in Aken ten tonele verscheen. Met een puntentotaal van 70.220% hebben zij een begin gemaakt aan hun ‘Road to Rio’, een verrassend lagere score dan wij van deze combinatie gewend zijn. In de afgelopen drie jaar scoorden Gal en Undercover nog nooit onder de 75%.

Last van de wind

Undercover leek vandaag op het outdoorconcours last te hebben van de wind. Gal begon zijn proef sterk en liet enkele achten noteren en stond volgens het scorebord gemiddeld 80%, tot de Ferro-zoon ergens van leek te schrikken halverwege de proef. De daaropvolgende piaffe viel in het water toen Undercover in plaats van te piafferen achterwaarts liep tot aan de witte hekjes, waardoor de jury genoodzaakt was de combinatie te voorzien van een 1. De spanning leek bij Undercover niet af te voeren, zodat ook de daaropvolgende onderdelen niet goed uit de verf kwamen en zijn percentage naar beneden duikelde tot 67.931%. Vanaf de changementen om de pas leek de zwarte ruin weer goed bij de les en kon Gal zijn percentage nog iets omhoog rijden.

Met name de onvoldoendes in de dubbel tellende cijfers voor de piaffe, zigzag appuyementen in galop en submission drukten de score van Gal. Trainster Nicole Werner reageert via Facebook met “Niet onze lucky day”, en ook Glock’s Horse Performance Centre meldt dat het “vandaag niet Fritsie’s dag was”. Gal eindigde op een vijfde plaats.

Winst voor Fiona Bigwood

De zege in de rubriek ging naar de Britse Fiona Bigwood. Zij reed een correcte proef met Atterugaards Orthilia waarin zij met de piaffe en passage de proef wist op te waarderen. Madeleine Witte-Vrees eindigde als tweede met de negenjarige Cennin (v. Vivaldi). Voor deze combinatie was dit pas hun tweede internationale wedstrijd op dit niveau. In maart startte Witte-Vrees de vos tijdens Indoor Brabant waar zij 68,240% liet noteren. Vandaag was hun proef goed voor 73.260%. De Belgische dressuuramazone Jorinde Verwimp eindigde als derde met Tiamo (v. Lester) en 71,040%, gevolgd door Hans Peter Minderhoud met Glock’s Zanardi (v. Rubels) met een puntentotaal van 70,440%.  Minderhoud scoorde hoge punten met de passage-onderdelen, maar verloor wat van zijn percentage in fouten in de changementen om de pas.

Klik hier voor de proef van Edward Gal en Glock’s Undercover N.O.P.

Klik hier voor alle uitslagen

Foto: Remco Veurink
Bron: Hoefslag

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties