Zeeland: Opnieuw raak voor Zweistra en Hexagon’s Denzel

Zeeland: Opnieuw raak voor Zweistra en Hexagon’s Denzel

0 229

De Prix St. Georges rubriek van Zeeland Outdoor kende vanochtend een Belgische winnares. Sophie van Lent-Baetens stuurde haar Captain Jack, een nakomeling van Rubiquil, naar een percentage van exact 69%. Daarmee boekte ze een nipte voorsprong, want landgenote en directe concurrentie Isabel Cool was met Cheatodon (v. Vic) goed voor een score van 68.97%. Dit betekende voor deze combinatie de tweede prijs.

Jessica Nijpjes en de twaalfjarige Zangersheide gefokte Balorig Z (v. Balougran Z) legden beslag op de derde plaats (67.97%) en waren daarmee goed voor het beste Nederlandse resultaat. De Russische Daria Suschinskaya eiste met U. Jinola (v. Lord Sinclair) de vierde plaats op, waarna Emma Kanerva (Finland) en de Hannoveraner hengst Sini Soul (v. Rousseau) de top vijf compleet maakten.

Intermediaire I Kür

Nadat de combinatie gisteren als winst pakte in de Prix St. Georges, was het vanmiddag opnieuw raak voor Thamar Zweistra en Hexagon’s Denzel. Op het thuisconcours stuurde de amazone haar nakomeling van Zorion naar een score van 73.95% in de Intermediaire I Kür. Daarmee boekten zij een voorsprong van een ruime procent met de nummers twee: Carina Nevermann en Grevens SA VA (v. Blue Hors Soprano). Zij finishten met 72.82% op de tweede plaats.

De Belgische Liselot Dupont en Expression (v. Siberian Express) namen genoegen met de derde plaats (71.60%), gevolgd door Jeroen Okkema en de aansprekende Ducati (v. Don Crusador) op de vierde plaats (71.17%). Francoise Hologne-Joux (België) en de Belgisch gefokte Warhol (v. Warkant) maakten de top vijf compleet (71.15%).

Young Riders

In de landenproef voor Young Riders moest Jeanine Nieuwenhuis het hoofd buigen voor de Zweedse Emma Jönsson. Deze amazone stuurde Santo Domingo, een nakomeling van Samba Hit, naar een percentage van 72.28%. Nieuwenhuis en supertalent TC Athene (v. United) volgden met 71.88% op de tweede plaats, voor de Duitse Leonie Richter en Babylon (v. Belissimo M).

Junioren

De Noorse Celine Silfven en Romio Hoejris (v. Blue Hors Romanov) kwamen tot de overwinning in de landenproef voor Junioren. Een aansprekende proef zorgde voor een percentage van 72.61%, waarmee zij voorbleven op de Nederlandse Febe van Zwambagt en toppaard FS Las Vegas (v. Lord Loxley). Voor hen was er met 72.56% nipt een tweede plaats. Alexa Westendarp en Der Prinz (v. Diamond Hit) volgden op korte afstand met 72.43%, terwijl Esmee Donkers en Zaffier (v. Painted Black) goed waren voor de vierde prijs.

Pony’s

Daphne van Peperstraten en Wonderful Girl waren met afstand de sterkste combinatie tijdens de landenproef voor pony’s. Van Peperstraten stuurde haar fijn bewegende Wimbledon-merrie naar een superscore van 75.68%. Daarmee boekten ze een voorsprong van bijna zes procent op de nummers twee: Victoria Cecilie Bonefeld en Gambys Hanneken WE (v. FS Don’t Worry). De jury beoordeelde hun proef met een percentage van 69.82%.

Jitske Prosman en Charina Du Bois (v. Danny Gold), onlangs opgenomen in het A-kader, eisten met 69.70% de derde plaats op. Deze klassering moesten ze echter wel delen met de Duitse Laura Stuhldreier (Tesio) en landgenoot Marten Luiten (Movie Star). Ook deze ruiters kwamen tot dezelfde score.

U25

De U25 Grand Prix Kür kende in Laurence Roos en Fil Rouge (v. Stedinger) haar winnaars. Deze Belgische combinatie scoorde met 73.45% een fraaie eerste plaats. Maxime van der Vlist en Bailey (v. Negro) legden met 72.62% beslag op de tweede plaats, voor Jill Huybregts en Zamacho Z (v. Rousseau).
Klik hier voor uitslagen.

Foto: Focussed

Masterclass-HS-3

Reacties