Zanardi wint WDM GP deel 1 met Olympisch kaderscore

Zanardi wint WDM GP deel 1 met Olympisch kaderscore

0 1612

Hans Peter Minderhoud en Zanardi finishten vanmiddag aan kop tijdens de eerste dag van de viersterren World Dressage Masters Grand Prix in Lier (België). Minderhoud debuteerde zijn fraaie schimmel, een nakomeling van Rubels, op het internationale strijdveld. Dit leverde hen direct een Olympisch kaderscore op van 72.54% op. Er prijkten geen enkele onvoldoendes op het scorelijst van het duo, dat onder andere achten voor de passage, uitgestrekte draf, uitgestrekte galop en pirouettes kreeg toebedeeld. Twee weken geleden liet Minderhoud de elfjarige hengst nog een oefenrondje lopen tijdens de subtop wedstrijd van Ammerzoden. Toen werd een tweede plaats geboekt achter Morgan Barbancon en de ervaren Girasol (v. Gribaldi).

Tommie Visser en Variohippique’s Vingino (v. Polansky) finishten met 71.20% op de tweede plaats, wat hen de derde benodigde score voor het Olympisch kader opleverde. De Duitse Ursula Wagner mocht met Rubin Noir opstellen voor de derde prijs (68.74%), gevolgd door de Belgische Isabelle Boost en Goron Toron Sir Stirling (68.72%) op de vierde plaats. Kristian von Krusenstierna (Zweden) en Languedoc legden beslag op de vijfde plaats (68.62%).

Theo Hanzon en Zoë (v. Negro) vinden we met 67.06% terug op de zevende plaats, voor Wijnanda van Brenk en Urbanes (v. Gribaldi, 66.56%) op de achtste positie. Margo Timmermans en Catch Me (v. Dreamcatcher) maakten de top tien compleet.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: DigiShots

Reacties