Wynton begin volgend jaar weer in de ring

Wynton begin volgend jaar weer in de ring

0 2866

Bijna drie jaar lang kampte hij met blessureleed, maar de comeback van Grand Prix-hengst Wynton (Jazz x Matador II) zit er aan te komen. Dat liet zijn amazone Madeleine Witte-Vrees weten aan Hoefslag.

In het najaar van 2014 verscheen Wynton even in de ring, nadat hij toen ook een jaar lang eruit geweest was. Voor zijn Grand Prix-proef tijdens een subtopwedstrijd in Ermelo behaalde hij op een haar na 72%, hoewel Madeleine op safe reed. Na die wedstrijd sloeg het noodlot opnieuw toe.

Kwakkelperiode

‘Hij had nooit ernstige dingen, geen peesblessure of zo, maar toch net even van die pechdingetjes waardoor hij niet optimaal getraind kon worden’, vertelt Madeleine. ‘Gelukkig gaat het sinds de zomer weer goed en ben ik hem weer lekker aan het rijden. Hij voelt weer helemaal fit en begin volgend jaar ga ik hem weer starten in de buurt, op een subtop wedstrijd.’

Vertrouwen

De kwakkelperiode heeft niet gezorgd voor twijfels bij de amazone. ‘Wynton is nog altijd maar dertien, bijna veertien jaar, en hij is een veel te fijn paard om te laten staan. Ik zie de komende wedstrijden met veel vertrouwen tegemoet; het is mooi om naast Cennin nog een paard in de Zware Tour uit te kunnen brengen.’

Internationale starts

In 2012 en 2013 bracht Madeleine de elegante Jazz-zoon uit op internationale concoursen. Het laatste internationale optreden was op CHIO Rotterdam in 2013, waar de combinatie een mooie achtste plek haalde in de 5* Kür op muziek, achter bijvoorbeeld klinkende namen als Valegro en Glock’s Undercover.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding en link naar dit bericht niet toegestaan

Foto: Jennifer-Fotografie

Reacties