WK: Keizer Sezuan zwaait scepter; El Torro beste KWPN’er

WK: Keizer Sezuan zwaait scepter; El Torro beste KWPN’er

0 1105

Tijdens de wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden, kon publieksfavoriet Sezuan vanochtend overtuigen bij de kwalificatie voor zesjarigen. De zoon van Zack uit een Don Schufro moeder werd voorgesteld door vaste amazone Dorothee Schneider, die de zwartbruine hengst vorig jaar ook al naar de titel bij de vijfjarigen loodste. De stap was goed voor een 9, de draf ontving een 9.5 en de galop en algemene indruk werden beloond met een 9.8. Dit betekende een score van 9.52 punten voor dit zeer complete paard.

Met een halve procent achterstand volgden Julia-Katharina von Platen en de Hannoveraner gefokte Danza (Dimaggio x Rubin Royal). Een fraaie merrie die een constante verrichting liet zien. De excellente stap leverde een 9.4 op, terwijl de draf en galop goed waren voor een 8.9 en een 8.6. Het eindtotaal bedroeg 8.98 punten. Beatrice Buchwald en DSP Belantis (Benetton Dream x Expo’se) toonden een beste draf, die met een 9.8 werd beloond. Met 8.90 punten sloten zij aan op drie. In het zadel van Stanford (Donnerhall x Diamond Hit) was Dorothee Schneider ook nog eens goed voor de vierde plaats.

El Torro B was met 8.54 punten goed voor het beste KWPN resultaat. De zoon van Painted Black uit Jazz moeder marcheerde onder Daniëlle Heijkoop naar een 8.2 voor de stap, 8.7 voor draf en galop en een 8.7 voor algemene indruk. Dit leverde hen een zesde plaats op. Emmelie Scholtens en de KWPN gekeurde Estoril (Zhivago x Gribaldi) ontvingen een 8.8 voor de draf, maar lieten wegens een bij vlagen onrustige aanleuning wat punten liggen op de werkwilligheid (7.9). Daarmee eindigde de combinatie op de zevende plaats, voor landgenoten Kirsten Brouwer en Eye Catcher (Vivaldi x Partout). De winnaars van WK brons in 2014 imponeerden in draf (9.1), maar mochten constanter tonen in de galop (7.9). De verrichting leverde hen een negende plaats op. Diederik van Silfhout en een fijn meewerkende Expression (Vivaldi x Vincent) sloten met 8.34 punten aan op de tiende plaats. Teleurstelling was er voor Marieke van der Putten en de expressieve El Capone. De UB40 x OO Seven nazaat kwam meerdere keren in verzet, waardoor de combinatie met 8.12 punten op de vijftiende plek bleef steken.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Sjoert.com

Reacties