WK- en veilingtopper Sa Coeur voor Michael Eilberg

WK- en veilingtopper Sa Coeur voor Michael Eilberg

0 166

Nadat bekend werd dat hij het zonder zijn toppaard Half Moon Delphi moet stellen, werd vandaag gemeld dat de Britse teamruiter Michael Eilberg sinds enkele weken een andere topper onder het zadel heeft. Het is de achtjarige toekomstbelofte Sa Caoeur. De Oldenburger-ruin van Sir Donnerhall x Don Davidoff werd eind 2012 op de PSI Auktion voor 2,3 miljoen verkocht, nadat hij in op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden onder Eva Möller het kampioenschap bij de vijfjarigen gewonnen hadden. Hij behaalde daarbij een score van 9,38, met tienen voor de stap. Een jaar later sloot hij ook de finale van de zesjarigen winnend af, met 9,04 punten. In datzelfde jaar werd Dinja van Liere derde met Duvals Capri Sonne Jr.

Naast Sa Coeur heeft Eilberg ook de beschikking over een andere dubbel WK-goudwinnaar, Woodlander Farouche en haar moeder, Dörnroschen, met wie hij onlangs ruim zeventig procent in de Grand Prix bij elkaar reed.

Eilberg: ‘Ineens realiseerde ik me een tijdje geleden dat we miljoenen ponden in de vrachtwagen hadden staan. Daar schrik je toch wel een beetje van. Maar het is opwindind om zulke geweldige paarden onder het zadel te hebben.’

Horseandhound/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties