Subtop: Winnend PSG-debuut voor Lotje Schoots en Favorit

Subtop: Winnend PSG-debuut voor Lotje Schoots en Favorit

Lotje Schoots - La Valencio's Favorit
Lotje Schoots - La Valencio's Favorit KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

In Heiloo was de hoogste dagscore voor Lotje Schoots die met haar getalenteerde Favourit (v.Jazz) ruim 69% debuteerde in de Prix st. Georges. Daarmee is de amazone goed op weg om haar doelstelling, internationaal Lichte Tour starten op het WK voor Jonge Dressuurpaarden, te behalen.

Schoots toont zich meer dan tevreden na afloop van haar proef. “De keertwendingen konden misschien mooier. Het was verder echt een fijne proef, zeker voor een debuut. De wisselseries loopt hij makkelijk door. Voorheen vond hij dat moeilijk, tegenwoordig krijgt hij daar achten voor. Vooraf had ik bedacht dat 68% een mooi percentage zou zijn, dat is ruimschoots gelukt.”

Kilometers maken

Om internationaal van start te mogen komen moest Schoots twee keer 65% hebben gescoord in de Lichte Tour. In Heiloo voldeed zij ruimschoots aan de eis. “Volgende week start ik hem nog een keer in deze klasse en dan kan hij hopelijk naast mijn WK-merrie Grace of Rose mee naar het wereldkampioenschap. Met dit paard is het doel om hem op ander terrein ook goed aan het werk te krijgen. Hij moet vooral kilometers maken, alles wat daar tussendoor komt is mooi meegenomen. Het is een echt toekomstpaard. Thuis laat hij veel aanleg zien voor het grote werk.”

”Ik ga voor een podiumplek”

Naast deelname aan de internationale Lichte Tour in Ermelo werkt Schoots ook toe naar het NK deze maand. “Ik hoop met beide paarden zo goed mogelijk te rijden. Ze zijn allebei goed in vorm en ik ga stiekem wel voor een podiumplek.”

Christon B

Willem-Auke van der Linden en de voorheen door Mark van den Donk uitgebrachte Christon B (v.Sandro Hit) reden de Intermediaire I en kregen 63,75% toebedeeld. Manon Klijbroek mocht met haar PSG aansluiten op de derde plaats.

ZZ-Zwaar: Admiraal en Oord

In het ZZ-Zwaar waren de hoogste scores voor Jony Admiraal en Jade Oord. Admiraal stond in proef 37 aan kop. Met haar Redford-nazaat W-fifty bemachtigde zij 64,71% en daarmee bleef zij voor op Jade Oord die 64,14% bij elkaar reed. Oord, in het zadel van Chireine (v.Painted Black), zette de andere proef met ruim 62% op naam. Daarmee was zij de enige die boven de 60% uit wist te stijgen.

Onder de 50%

Gita Hoogers reed zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special. Met haar tuigpaardgefokte Brooklyn (v.Moneymaker) reed ze opvallend genoeg de hoogste score in de Special. Deze 62,18% was de enige voldoende score in deze rubriek. De overige deelnemers wisten geen winst te rijden, waarvan twee laagst geplaatsten zelfs onder de 50% scoorden.

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties