Subtop | Winnares Grand Prix: ‘Ik rijd met plezier’

Subtop | Winnares Grand Prix: ‘Ik rijd met plezier’

0 1162
dressuur

In Aerdenhout werden vandaag de Grand Prix en de Grand Prix Special gecombineerd in één rubriek. Eerste (61,957%) in deze kleine rubriek werd Judith Huizinga met Amadeus (v. Gribaldi).

Enthousiast begint Judith: ‘Samen met Imke (Schellekens red.) heb ik de laatste tijd gewerkt aan de piaffe. Daar zat vandaag tijdens de proef een stijgende lijn in. We begonnen met een bokje, dus die piaffe leverde een twee op en we eindigde met een zeven. Ik rijd nu een jaar Grand Prix en dan denk je dat je een beetje kunt rijden, maar zo’n Grand Prix proef blijft ‘rete-lastig’. Het galopgedeelte ging heel fijn. Ik wil nu nog meer werken aan de routine en weet dan zeker dat ik boven de 65% kan scoren. Dat is mijn doel.’

Beter dan jaar geleden

‘Als ik het vergelijk met een jaar geleden is het al veel beter. Zo vond ik de zig-zag in galop heel lastig. Je moet de galopsprongen tellen in plaats van een bepaald aantal meters opzij. Ik weet dat ik nu eerst de wissel recht moet rijden en dan pas weer opzij moet. Eerst dacht ik alleen maar ‘deze oefening moet goed, want hij telt nog dubbel ook’ en was ik dus niet meer bezig met het goed uitvoeren van de oefening. Nu halen we gelukkig voor dit onderdeel regelmatig een zeven.’

Opvolger

‘Ik heb Amadeus al van veulen af aan en een paar jaar gelden heb ik zijn moeder kunnen kopen. Inmiddels lopen er een paar zusjes van Amadeus rond. Een zesjarige Charmeur zie ik als opvolger voor hem. Mijn paarden heb ik staan op een stal waar ik nog meer boxen huur. Ik heb namelijk mijn eigen trainingsstal en geef ook veel lessen.’

Bevoorrecht

‘Ik ga er altijd 100% voor, maar geniet ook van de paarden en het leven. Paarden zijn gewoon zo fascinerend en ik ben bevoorrecht dat ik er elke dag mee mag werken. Na afloop van een proef zie ik altijd de positieve en de negatieve punten. Met die negatieve punten gaan we aan de slag. Ik rijd echt met plezier.’ Gita Hoogers en Brooklyn (v. Moneymaker) werden tweede met 61,685%.

Rahmouni wint ondanks mindere proef

In de Prix St. George had Yessin Rahmouni met zijn All at Once (v. Ampere) een heel mooi drafgedeelte, maar helaas gooide All at Once zijn tong over het bit en ging het galopgedeelte minder goed. Dit leverde toch nog een winnende score op van 63,603%. Larissa van Craaikamp werd tweede (61,471%) haar Don Camillo (v. Tuschinski). Brem Beers en Ultimate (v. Olivi) mochten het witte lint in ontvangst nemen. Hij scoorde 61,397%.

Elegance bovenaan in Intermediaire I

Lotte van Engelen reed naar de winnende score in de Intermédiaire I. Met haar elitemerrie Elegance (v. Ziësto) werd de proef beloond met 64,412%. Astrid Langeberg werd tweede (63,162%) gezeten op haar Hertenhof’s Dolichos (v. Westpoint). Met Adagio (v. Ronaldo) werd Romy Pielanen derde (62,941%).

Nouwens en Lunau winnaars ZZ-Zwaar

In de eerste proef ZZ-Zwaar was de hoogste score voor Liza Nouwens. Zij behaalde met Veni Vidi Vici (v. Flemmingh) 62,143%. Jennifer Harnett en haar Lusitano Exímio (v. Zircon) kregen het rode lint (60,214%). De score van 63,500% betekende voor Eva Lunau in de tweede proef ZZ-Zwaar een eerste plek. Dat deed ze met haar All Star (v. Aljano). Jennifer Harnett en Eximio werden wederom tweede. Dit keer scoorde de combinatie 63,214%. Wederom een Flemmingh-nazaat viel nu ook weer in de prijzen. Shelby Spierenburg reed Bliksem M (v. Flemmingh) naar 61,857% en de derde plek. (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: DigiShots

Reacties